петак, 27. јун 2014.

"Novi zakon o privatizaciji je nastavak pljačke“

Predlog novog zakona o privatizaciji predstavlja nastavak pljackaške privatizacije jer je uvedena neposredna pogodba kao metod prodaje, kaže Saša Radulovic.

Odustalo se od transparentnosti: Saša Radulovic

Radulovic, bivši ministar privrede, i lider vanparlamentarnog pokreta "Dosta je bilo", rekao je agenciji Beta da odredba o neposrednoj pogodbi bez javnog tendera kao ravnopravni metod prodaje preduzece prakticno omogucava nastavak, kako je ocenio, besramne pljacke države uz puno zakonsko pokrice.

On je rekao da je ta odredba uvrštena u zakon na predlog kabineta premijera Aleksandra Vucica, uz njegovo puno znanje.


"U potpunosti se odustalo od predloga zakona koji je predložilo Ministarstvo privrede dok sam ja bio ministar", istakao je Radulovic.

On je naveo da se odustalo od transparentnosti, ispitivanja poslovanja pre privatizacije, demontiranja partijskih nadzornih odbora detaljne kontrole nakon privatizacije, a u privatizaciji ce i dalje moci da ucestvuju kompanije iz poreskih rajeva iza kojih se kriju gradani Srbije.

"Ovaj zakonski predlog potvrduje da je cela prica o borbi protiv privrednog kriminala i korupcije i tobožnja želja da se ispitaju 24 sporne privatizacije jedna velika farsa", ocenio je Radulovic.

Ministarstvo privrede otvorilo je javnu raspravu u nacrtu zakona o priatizaciji koji bi trabalo da omoguci da se privatizacija u Srbiji završi do kraja 2016. godine.


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |