понедељак, 30. јун 2014.

SUĐENJE DARKU ŠARIĆU: Saradnici na slobodi uz jemstov od 300.000 evra!

BEOGRAD - U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je sudenje Darku Šaricu i pripadnicima njegove grupe koji su optuženi za  krijumcarenje ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu.


Tokom današnjeg glavnog pretresa prezentovani su prisluškivani razgovori clanova grupe, medu kojima su i razgovori izmedu Željka Vujanovica, Draška Vukovica, kao i razgovori Petra Obradovica sa njegovom devojkom Ninom Janicijevic i majkom Mirjanom i drugi...


Na sudenju je i zatraženo da se ne preslušavaju svi prisluškivani razgovori, nego da se samo konstatuje, ali je onda Darko Šaric izašao i zatražio da njegovih sedam privatnih razgovora budu pušteni i preslušani.


Nakon preslušavanja presretnutih razgovora tužailac je rekao da te razgovore smatra kao relevantne dokaze, podsetivši da o tim dogadajima su vec donete dve pravosnažne presude.


„ Prisluškivanje su izvršile UKP i BIA, a brojna pisana dokumenta oduzeta od Željka Vujanovica, medu kojima je i jedan koji je pisao svedok Draško Vukovic potvrduju navode iz optužnice. Sve te isprave su pribavljene na zkonit nacin, pri pretresu stana i drugih objekata Željka Vujanovica i mogu se dovesti u vezu s presretnutim razgovorima, rekao je tužilac na sudenju Darku Šaricu.


Telefonske razgovore Vujanovic i Draška Vukovica tužilac smatra relevantnim.


„ Draško je vec svedocio o tome, kako je tužilac podsetio i naveo da se u razgovoru koji je voden 29.oktorba 2008 pominje problem koji imaju u Argentini, odnosno da su primetli da ih prati argentinska policija. Nakon tog saznanja Željko kaže da ce probati da stupi u kontakt sa Prvim kartelom.


Pisane izjave potvrduju ono što se govorilo u razgovorima da se radi o kokakinu, o cemu je svedocio i Draško Vukovic, rekao je tužilac i dodao da prilikom više razgovora Vujanovic pominje da se vodi racuna o kvalitetu, a Draško Vukovic da ne postoji bolji, misleci na kokain.


Kako je navedno Draško Vukovic je došao u posed argentinskog policijskog dokumenta za koji kaže da ima 5 kg papira i da ima sve telefonske brojeve, što su detalji koje tužilaštvo smatra vrlo znacajnim.


Vujanovic je rekao da ce o tome obavestiti Vukovicevog brata, misleci na Darka Šarica. 


O tome Vujanovic prica sa okrivljenim Ðokovicem, koji kaže da je Draško Vukovic zapravo zec misleci da se uplašio. Tu pricu je potvrdio i sam Draško Vukovic, koji je kako je rekao primetio da nešto nije u redu i rekao da smatra da treba stati s tim poslom.


„ Iz razgovora koje smo culi vidimo da su optuženi bili u Argentini, na osnovu telefonskih brojeva koji su sa mreža iz te zemlje, kazao je tužilac i dodao da se iz euforicnog razgovora u kome Vujanovic kaže da treba da ide u Argentinu se vidi da je odlazak u Argentinu bio prestiž medu clanovima Šariceve grupe, rekoa tužilac i dodao da je „ Drug“ bio Šaricev nadimak.


Odbrana optuženih je u nastavku sudenja zatražila da se ukine pritvor Bobanu Stoiljkovicu i zato ponudila jemstvo od 200.000 evre i zatraženo je ukidanje pritvora Marku Dabovicu, dok je branilac Borislava Tunjica zatražio da mu se ukine zabrana napuštanje stana uz elektornski nadzor.


Stoiljkovic i Dabovic su rekli da ce se obavezno javljati na poziv suda. Tome se usprotivio tužilac, rekavši da su neosnovani njihovi zahtevi za ukidanje pritvora.


Nastavak sudenja zakazan je za 26. jun sa pocetkom u 9.30 casova. Inace sudenje Šaricevoj grupi za šverc kokaina  je trebalo da se održava do karaja nedelje, ali nece biti održano zbog najavljenog petodnevnog štrajka advokata koji pocinje stura.


Usvojen zahtev odbrane: Po 300.000 evra za jesmstvo Stoiljkovica i Dabovica


Sudija je u nastavku sudenja doneo odluku da se odredi jemstvo po 300.000 evra za Stoiljkovica i Dabovica da se puste iz pritvora, kada donesu dokaz o uplati jemstva, a odbijen je predlog branioca Tunjic Borislava da mu se ukine zabrana napuštanja stana uz elektornski nadzor.


Inace kada je Boban Stoljikovic obecao da ce se ukoliko bude pušten na slobodu odazivati na redovne pozive suda , rekao je da ce biti u Vranju ali ne zna gde ce biti jer su mu oduzete pojdine nekretnine i da nije siguran da li se može vratiti u svoju kucu u kojoj je živeo pre hapšenja.


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |