понедељак, 30. јун 2014.

Obama poslao marince u Irak, teroristi prete uništenjem američkih nevernika!

BAGDAD - Americki predsednik Barak Obama poslao je u Irak specijalce da pomognu irackoj vojsci i šiitskoj vlasti u borbi protiv pripadnika ozloglašene teroristicke grupe Islamska država Irak i Levant (ISIL), koji duže od dve nedelje parališu tu zemlju na Bliskom istoku i seju strah i smrt. Istovremeno, ISIL je preko Tvitera poslao poruku Beloj kuci da ce uništiti sve „americke nevernike“ ukoliko se SAD usude da se umešaju u sukob u Iraku.


Na prvim linijama fronta na severu i zapadu Iraka i u njegovom glavnom gradu Bagdadu vec se nalazi polovina od 300 specijalaca koje je Obama obecao, dok ce ostali stici narednih dana. Bela kuca je porucila da americki vojnici nece ucestvovati u borbama, vec ce savetovati Iracane i pružati im obaveštajne podatke.
 Jezive scene... ISIL nemilosrdno ubija iracke vojnike
Ocekuju se nove snage

- Dva tima od ukupno 40 americkih vojnika u utorak su poceli da procenjuju iracke snage na liniji fronta, a još 90 clanova osoblja radice u Bagdadu na formiranju novog komandnog centra za združene operacije - receno je iz Pentagona.


Povodom dolaska americkih specijalaca i spekulacija o mogucem napadu americkog vazduhoplovstva, ekstremisti ISIL zapretili su da ce bilo kakav vazdušni napad SAD na pripadnike njihove grupe imati za posledicu napade na Amerikance.
- Americko mešanje u poslove Islamske države Irak i Levant podrazumevace da su svi americki nevernici, bilo gde na svetu, meta napada naših svetih ratnika - porucili su teroristi preko Tvitera.
 Nema odluke o vazdušnim napadima...Barak Obama
Ubili 1.075 Iracana

Inace, vojni strucnjaci iz Pentagona upozoravaju da se krvolocni ekstremisti, koji su samo u junu ubili 1.075 Iracana, nalaze na korak od formiranja sopstvenog ratnog vazduhoplovstva jer bi uskoro mogli osvojiti Balad, najvecu iracku vazduhoplovnu bazu.
- To bi bio strateški poraz za iracku vojsku - rekla je Džesika Luis, direktorka Instituta za ratne studije i bivša americka obaveštajka, i dodala da bi teroristi tako došli do barem 1.000 vojnih oklopnih vozila, 600 generatora, kao i ruskih ratnih helikoptera Mi-8 i Mi-35. Inace, ekstremni sunitski pobunjenici vec su zauzeli najveci deo teritorije na severu i zapadu zemlje, ukljucujuci drugi po velicini grad Mosul, kao i naftnu rafineriju u Baidži.
 

Teroristi prodaju mudžahedinsku odecu po svetu
„VOLIM DŽIHAD“ NA MAJICAMA


Teroristi ISIL poceli su zaraduju pomocu neobicne kampanje. Naime, oni u regularnim prodavnicama u Istanbulu i na internetu prodaju majice, dukseve i igracke sa islamistickim i ekstremistickim natpisima, poput „Mudžahedin do kraja života“ i „Ja volim džihad“. Vecina internet stranica preko kojih je moguce kupiti njihovu robu registrovane su u Indoneziji, a jedan od prodavaca Zirah Moslem opisuje je kao „obicnu islamisticku odecu“ iako reklamira ekstremne grupe poput ISIL, Hamasa i talibana.


Vodila napade na ISIL
POGINULA IRACKA POLITICARKA


Uticajna iracka politicarka Umajah Naji Jabara poginula je na severu zemlje u borbama protiv ekstremista Islamske države Irak i Levant (ISIL). Guvernerka provincije Salahudin licno je vodila napad na ekstremiste, ali u jednom trenutku je pogodena iz snajperske puške i umrla je od teških povreda. Hrabra žena zapocela je borbu protiv ISIL i uzela „kalašnjikov“ u ruke nakon što su joj teroristi Al Kaide ubili oca.


Dik Cejni upozorava
SAD CE BITI META GOREG
NAPADA NEGO 11. SEPTEMBRA


Kreator americke invazije na Irak iz 2003. i bivši potpredsednik SAD Dik Cejni upozorio je da Americi do kraja decenije predstoji teroristicki napad mnogo smrtonosniji od onog koji je Al Kaida izvela na Njujork 11. septembra 2011. Prema njegovim recima, jedna od najverovatnijih opcija je da ce ekstremisti narednih godina uspeti da prokrijumcare i aktiviraju nuklearnu napravu u srcu Vašingtona. Istovremeno, Cejni je naveo da to ne znaci da ne poštuje americkog predsednika Baraka Obamu, ali da snažno oseca da zemlja ide u pogrešnom smeru.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |