петак, 27. јун 2014.

"Da se održi sednica i o Evroazijskoj uniji"


Predsednik vojvodanskog odbora Demokratske stranke Srbije i pokrajinski poslanik Milenko Jovanov najavio je danas da ce od predsednika Skupštine Vojvodine tražiti da se zakaže sednica na kojoj bi se raspravljalo o saradnji s Evroazijskom unijom i Organizacijom za kolektivnu bezbednost i saradnju (ODBK)

Ako može sednice o NATO paktu i EU, može i o Evroazijskoj uniji: Milenko Jovanov

.


U saopštenju se navodi da ce Jovanov zatražiti sednicu na temu "Evroazijska unija

- mogucnosti i perspektive", kao i konferenciju na temu "Srbija i ODKB: jacanje i unapredenje institucionalnih pretpostavki saradnje".

DS S je naveo da je u ponedeljak u Skupštini Vojvodine održana konferencija "Srbija i NATO: jacanje i unapredenje institucionalnih pretpostavki saradnje".

Decembra prošle godine održana je i tematska sednica Skupštine Vojvodine na temu "Proces pristupanja Srbije Evropskoj uniji".

"Pitanje koje se ovde postavlja jeste kakve veze ima Skupštine AP Vojvodine sa ove dve teme, jer je Skupština Vojvodine regionalni parlament koji niti vodi politiku pridruživanja EU, niti na bilo koji nacin može da raspravlja o odnosima Srbije i NATO. Posebno je interesantno da se ova konferencija zakazuje u Novom Sadu, gde se NATO i sam predstavio tokom bombardovanja 1999. godine", naveo je Jovanov.

Objašnjavajuci zašto ce predložiti sednicu na temu "Evroazijska unija - mogucnosti i perspektive", Jovanov je kazao da je Srbija jedina zemlja van zemalja bivše S S S R koja ima potpisane sporazume o slobodnoj trgovini sa sve tri zemlje clanice Evroazijske unije, tako da postoji interes da se o tome vodi rasprava.

Funkcioner DS S je kazao da je Srbija proglasila vojnu neutralnost, kao i da je posmatrac i pri Parlamentarnoj skupštini NATO i pri Skupštini ODKB u kojoj su clanice Rusija, Belorusija, Kazahstan, Kirgizija, Jermenija i Tadžikistan.

"Pošto Srbija ima status posmatraca i u jednom i u drugom slucaju, a vodi u skladu sa Rezolucijom Skupštine Srbije vojno neutralnu politiku, smatram da bi u skladu sa tom politikom morala da bude održana konferencija vezana za odnos Srbije i ODKB", rekao je Jovanov.


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |