субота, 28. јун 2014.

Oluja opustošila selo kod Svilajnca

 Olujni vetar, nalik tornadu, pogodio je selo Roandu kod Svilajnca i oduvao krovove sa vecine kuca, kojih ima oko 300, a u selu je nestala i struja, saopšteno je u opštini Svilajnac.


Niko od meštana nije povreden u sinocnjem nevremenu, ali je šteta velika, saopšteno je iz opštine.


Snažan vetar je odneo citave krovove sa kuca, cupao je drvece, metalne konstrukcije i nosio ograde.

"Odednom je poceo da duva pravi tornado. Od jacine vetra nismo mogli da zatvorimo vrata na kuci, a jedva smo uspeli da zatvorimo i prozor jer je vetar nosio ogromno drvo ka nama. Ne može da se opiše recima, bilo je strašno", izjavila je Biljana Markovic iz Roande.

Ekipa opštine Svilajnac poslala je odmah sve svoje službe na teren, kako bi se raskrcili putevi, sanirala šteta na javnim objektima i prikljucila struja, kazao je predsednik opštine Predrag Milanovic.

"Ocigledno je da je priroda ove godine nemilosrdna prema opštini Svilajnac. Prema prvim procenama gotovo svaka kuca je pretrpela neku vrstu štete. Komisija ce izaci na teren da utvrdi šta je sve i koliko ošteceno. Cinimo sve da osnovne funkcije sela vratimo što pre u normalu", izjavio je Milanovic.


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |