петак, 27. јун 2014.

STRAVIČNA NESREĆA U BATAJNICI: Udese najčešće prave vozači sa godinom iskustva

BEOGRAD - Vršilac dužnosti nacelnika Uprave saobracajne policije Vladimir Rebic izjavio je danas da su najcešci uzroci saobracajnih nesreca, u kojima stradaju ljudi, neprilagodena brzina, a da je sekundarni uzrok cesto vožnja pod dejstvom alkohola.


Povodom saobracajne nesrece u kojoj je u Batajnici smrtno stradalo pet mladica, Rebic je istakao da je potrebno preispitati da li je svako u oblasti bezbednosti saobracaja uradio ono što mu je zakon naložio i doprineo, odnosno onemogucio, da se takve velike tragedije dogadaju.


"Vozaci sa iskustvom od jedne godine najcešce prave saobracajne nezgode", rekao je Rebic i dodao da se ta tendencija pojavljuje i kod vozaca koji imaju pet ili šest godina iskustva.


Vozaci, koji produ kroz obuku auto-škola, bez adekvatnog znanja, problem su u bezbednosti saobracaja, a kasnije ima opuštanja kod mladih kojih nisu stekli potrebna iskustva i koji su cesto uzrocnici saobracajnih udesa, istakao je Rebic.


"Jedan od velikih nedostataka je što se u školama nedovoljno pažnje posvecuje obrazovanju mladih po pitanju bezbednosti saobracaja", dodao je Rebic.


Rebic je podsetio da je neophodno vezivati sigurnosni pojas, neprelaziti kolovoz na mestima, gde to nije dozvoljeno i poštovati pravila o dozvoljenoj brzini kretanja.


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |