субота, 28. јун 2014.

Ljajić: Hag želi da nam ''podvali'' Šešelja

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajic, izjavio je u cetvrtak da je u slucaju predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja taj sud sam napravio problem i sada traži nacin da ga "izveze" Srbiji.

Tribunal sam napravio problem: Vojislav Šešelj

"Tribunal treba otvoreno da prizna da ne može da izade na kraj sa Šešeljem, da su u velikom problemu, da nisu imali odgovor na njegov nacin ponašanja. Oni kažu da je to opstrukcija, ali bez obzira na to, on ima pravo da se brani na nacin za koji misli da je za njega najbolji", rekao je Ljajic na televiziji B92.


Ljajic, koji je i potpredsednik Vlade Srbije, naveo je da Tribunal to treba da nazove pravim imenom i da kaže da Šešelj iz pritvora u Sheveningenu ide u kucni pritvor i da je za to nadležna Srbija. On je dodao da, medutim, iz Tribunala ne kažu kako da to bude sprovedeno ako nema saglasnosti onoga na koga se to odnosi i ako taj neko, u ovom slucaju Šešelj, unapred kaže da ne želi da poštuje nikakve uslove i da ne želi da mu vlada njegove zemlje daje bilo kakve garancije.

"Država može sve da uradi i to nije nikakav problem... mi smo uvek davali tipske garancije, s tim što su uvek, u svakom slucaju, to tražili optuženi, odnosno njihovi branici, oni su uvek bili saglasni sa svim uslovima koje postavlja tribunal i zato nismo imali nikakvih problema u operacionalizaciji odluke o privremenom puštanju na
slobodu", dodao je Ljajic.

Šešelj, podsetio je Ljajic, nikada nije tražio garancije, a u ovom konkretnom slucaju, ne samo da nije tražio i nije podneo zahtev za privremeno puštanje na slobodu vec je rekao da ne želi garancije od države i ne želi da se ponaša u skladu sa uslovima koje je postavio Haški tribunal.

Ljajic je istakao da je aktuelna situacija u vezi sa Šešeljem jedinstven slucaj za koji je najvecim delom odgovoran sam Tribunal. Srbija, kako je rekao, ima rok od nedelju dana da se izjasni o garancijama za Šešelja, ali su te garancije obesmišljene nacinom na koji ih je tražio Tribunal i izjavom Šešelja da ne želi garancije.

"Naša je obaveza da štitimo te ljude, a ne da im, barem po njihovom mišljenju, nanosimo još vecu štetu nego što su je do sada imali", zakljucio je Ljajic.


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |