субота, 28. јун 2014.

Verbić: Svima u državnoj upravi treba proveriti diplome

 Ministar prosvete Srbije Srdan Verbic izjavio je danas da bi svima koji se zapošljavaju u državnoj upravi trebalo proveriti diplome kako se ne bi dešavalo da za državu radi oni sa sumnjivim diplomama.

Suštinski problem nije da li neko ima sumnjivu diplomu, vec gde se zaposlio sa tom diplomom: Srdan Verbic

Verbic je novinarima u Beogradu rekao da suštinsko pitanje nije da li neko ima diplomu sumnjivog kvaliteta, vec gde se zaposlio s tom diplomom.


Ministar je dodao da provera diploma nije regulisana zakonski, ali da bi to moglo da se uradi i da bi tu proveru mogao da vrši Centar za proveru diploma pri Ministarstvu prosvete.

Verbic je ocenio da "sve boli" ako bi, na primer, za predsednika opštine bio izabran neko ko ima lažnu diplomu i da bi za takve slucajeve trebalo postaviti "neku vrstu brane" kroz proveru diploma zaposlenih u državnoj upravi.

Ministar je dodao da niko ne može da proveri sve diplome, ali problem sumnjivih diploma morao bi da se reši sistemski kako se takvi slucajevi ne bi dešavali ubuduce, ili barem bili znatno redi.

U tom smislu treba raditi na osnaživanju kontrole kvaliteta obrazovnih institucija, a prvi korak u tome napravljen je u izmenama i dopunama nacrta zakona o visokom obrazovanju, rekao je Verbic na susretu sa novinarima.

U javnosti je u poslednje vreme dovedeno u pitanje nekoliko diploma visokoškolskih ustanova, medu kojima je i doktorat ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovica.


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |