субота, 28. јун 2014.

I dalje traje opsada nepoznatih skakavaca

 Najezda nepoznate vrste skakavaca u selu Belo Polje kod Kursumlije i dalje traje, a broj tih insekata se nije smanjio, rekao je danas strucni saradnik za poljoprivredu opštine Kuršumlija Jovica Ðinovic.

Niko ne zna odakle su došli, kao što nije poznat njihov lanac ishrane: Crni skakavci u Kuršumliji

Strucne ekipe za poljoprivredu i ekologiju opštine Kuršumlija i dalje prate kretanje roja insekata u kuršumlijskom selu Belo Polje. Ðinovic je za agenciju Beta kazao da se roj skakavaca i dalje krece istim pravcem, asfaltnim putem u dužini od nekoliko stotina metara i širini od desetak metara.


"Još nismo primetili da nanose štetu na usevima i mišljenja smo da se ne hrane biljkama. Njihov lanac ishrane nam nije poznat, kao ni to odakle su i kako ovde došli", kazao je on.

Prema njegovim recima, ta vrsta skakavaca nije do sada videna na ovim prostorima.

Meštani Belog Polja, u domacinstvima pored samog puta, i dalje metlama brane da skakavci udu u njihove kuce. Darinka Koprivica (74) rekla je za agenciju Beta da je pretrpela ujede skakavaca i da strahuje zbog njihove najezde.

"Moja kuca je ovde prva na udaru. Ja ih metlom brišem, a oni skacu po rukama i nogama i ujedaju me", rekla je on.

Strucne službe opštine Kuršumlija ce i dalje pratiti razvoj situacije u tom selu. Ocekuje se i dolazak predsetavnika Zavoda za zaštitu prirode iz Beograda, koji bi trebalo detaljnije da utvrde o kakvim se insektima radi.


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |