петак, 27. јун 2014.

SRS: Režim Vučića i Nikolića ne sme protiv Šešeljeve volje

 Srpska radikalna stranka (SRS) saopštila je da je zahtev Haškog tribunala da se Vlada Srbije izjasni o garancijama za moguce puštanje njenog lidera Vojislava Šešelja na privremenu slobodu dokaz je da je Tribunal vec trebalo da donese odluku o obustavljanju postupka.

Vlada Srbije se još nije izjasnila o garancijama za moguce puštanje Vojislava Šešelja na privremenu slobodu do izricanja presude

"Ako bi režim (premijera) Aleksandra Vucica i (predsednika) Tomislava Nikolica postupio po nalogu pretresnog veca, onda bi s njima ucestvovali u zaveri protiv Vojislava Šešelja", navodi se u saopštenju SRS-a.


Haški tribunal pozvao je Vladu Srbije da se izjasni o garancijama za moguce puštanje Vojislava Šešelja na privremenu slobodu do izricanja presude. Raspravno vece predsedavajuceg sudije Žan-Kloda Antonetija zatražilo je od vlasti u Beogradu da se izjasne da li mogu da garantuju za sprovodenje uslova pod kojim bi Šešelj, na inicijativu samog veca, bio privremeno osloboden.

"Šešelj se vec izjasnio pod kojim uslovima bi prihvatio eventualno puštanje na privremenu slobodu i postupanje režima suprotno Šešeljevim uslovima predstavljalo bi direktan obracun s njim", istice SRS.

Od srpske vlade se traži i da "obeca da ce Šešelja smesta uhapsiti ako prekrši uslove i oduzeti mu pasoš i ne dozvoliti mu da se bilo gde krece ili putuje s mesta gde ce boraviti". Vlada Srbije ce morati da garantuje i Šešeljevu bezbednost tokom boravka na privremenoj slobodi i Tribunal obavestiti ako ona bude ugrožena. Od vlasti u Beogradu ocekuje se i da spreci Šešeljev kontakt sa žrtvama i svedocima, kao i mogucnost njegovog uticaja na njih u bilo kakvom obliku. Ukoliko Šešelj prekrši uslove, srpske vlasti bice dužne da odmah obaveste Tribunal.

Rok za izjašnjavanje vlasti Srbije o garancijama za Šešelja je nedelju dana.


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |