понедељак, 30. јун 2014.

Nikolić s Angelom Merkel u Dubrovniku!

Beograd - Susret na visokom nivou.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolic, sudeci po svemu, 15. jula, u Dubrovniku, srešce se sa Angelom Merkel, i to na samitu šefova država regiona, ciji su domacini hrvatski i slovenacki predsednici Ivo Josipovic i Borut Pahor. Tako ce posle premijera Aleksandra Vucica i on imati mogucnost da stisne ruku najmocnijoj ženi sveta.
Kuriru je u Predsedništvu nezvanicno potvrdeno da ce predsednik biti jedan od ucesnika na samitu šefova država regiona u Dubrovniku.


- Predsednik je dobio preliminaran poziv od domacina ovog skupa Ive Josipovica i Boruta Pahora i odazvace mu se. Mi još uvek nemamo zvanicnu potvrdu da ce na skupu biti i nemacka kancelarka, ali diplomatskim kanalima indirektno nam je nagovešteno da je ona potvrdila svoj dolazak. 
Za saradnju... Merkelova
Naime, pošto ce centralna tema samita biti nastavak reformi u zemljama regiona i pomirenje kao uslov za približavanje clanstvu u EU, stavljeno nam je do znanja da je Merkelova zainteresovana za poseban susret predsednika Nikolica i kosovske predsednice Atifete Jahjage. Za nju je posebno važan taj susret jer odnosi Beograda i Prištine moraju da napreduju. Jasno je rekla i premijeru  ali joj je važno da to prenese i Nikolicu i predsednici Kosova - saznajemo u Predsedništvu.
Naš izvor tvrdi da se predsednik priprema za eventualni trojni susret.

- Ovo ne bi bio prvi susret predsednika Nikolica i Jahjage,  sreli prošle godine na Brdu kod Kranja. Bilo  bi vrlo važno da se u prisustvu Merkelove otklone prepreke koje Priština stvara na realizaciji Briselskog sporazuma - tvrdi naš sagovornik.


Sastali se
VUCIC S PET PREMIJERA

Premijer Aleksandar Vucic razgovarao je u rumunskom gradu Tulci s pet kolega jugoistocne Evrope.
Šest premijera razgovaralo je o medusobnoj politickoj i ekonomskoj saradnji.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |