петак, 27. јун 2014.

Dijalog sa Srbijom kreira novu Vladu Kosova

 Uslov Pokreta Samoopredeljenje za formiranje nove Vlade Kosova po kom bi se prekinuo dijalog sa Srbijom, pojacao je dileme medunarodne zajednice da li da podrži opozicionu koaliciju u nameri da postane vlast, piše danas prištinski dnevnik Tribuna.

Pojacani zahtevi medunarodne zajednice da se Vlada Kosova formira oko Hašima Tacija

Nakon poslednjih poseta medunarodnih predstavnika Prištini pojacani su zahtevi da buducu koaliciju formiraju Demokratska partija Kosova premijera Hašima Tacija, te opozicioni Demokratski savez Kosova i Alijansa za buducnost Kosova, jer su to partije koje podržavaju razgovore sa Srbijom.



Istovremeno, kao kompromis sa DSK i AZBK nije odbacena mogucnost da funkciju premijera dobije Ramuš Haradinaj, a ne Hašim Taci.


Medunarodni faktori insistiraju da nova vlada kao jedan od najznacajnijih ciljeva ima nastavak dijaloga sa Srbijom i ostvarivanje do sada postignutih sporazuma.


Opozicioni blok, DSK, AZBK i Incijativa za Kosovo, prema preliminarnim rezultatima izbora od 8. juna, ima 47 poslanika, što ne obezbeduje parlamentarnu vecinu, tako da ce zavisiti od podrške Samopredeljenja koje kao jedan od uslova postavlja i prekid razgovora sa Srbijom.


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |