недеља, 29. јун 2014.

UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA: Delibašiću pritvor do 30 dana

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Milošu Delibašicu (30) zbog sumnje da je ucestvovao u ubistvu Nikole Bojovica 30. aprila prošle godine u centru Beograda, kao i Miloša Vidakovica (28) 2. jula u Budvi prošle godine.


Sudija za prethodni postupak odredio je Delibašicu pritvor na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal zbog opasnosti od bekstva, bojazni da ce uticati na svedoke i da ce ponoviti krivicno delo, kao i zbog visine zaprecene kazne za krivicna dela za koja se tereti i uznemiranja javnosti, rekla je portparol suda Dušica Ristic.


Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljevic prethodno je rekao da se Delibašic sumnjici da je izvršio krivicna dela udruživnaje radi vršenja krivicnih dela i dva krivicna dela teško ubistvo. Radisavljevic je dodao da je Delibašic u tužilaštvu saslušan u prisustvu branioca po službenoj dužnosti.


Postupak za ubistvo Vidakovica vodi se pošto su pravosudni organi Crne Gore ustupili krivicno gonjenje srpskom tužilaštvu za organizovani kriminal, a istraga ce biti sprovedena i zbog ubistva rodenog brata Luke Bojovica, koji se takode sumnjici da je preuzeo vodstvo "zemunskog klana"2003. godine i naložio više ubistava i pokušaja ubistava.


Bojovic je u ekstradicionom pritvoru u Španiji i ceka izrucenje Srbiji, gde mu se u Specijalnom sudu u Beogradu sudi u odstustvu. Nikola Bojovic (39) izrešetan je naocigled brojnih prolaznika, 30. aprila 2013. godine u 7 sati u Ulici carice Milice kod broja 11 kada je krenuo u pekaru. U njega je tada ispaljeno 15 hitaca.


Osam dana nakon ubistva Vidakovica u Budvi 24. jula 2013. po poternici Srbije uhapšeni su crnogorski državljani Slobodan Šaranovic i Ratko Koljenšic zbog sumnje da su par meseci ranije organizovali ubistvo Nikole Bojovica.Sumnja se da je povod za ubistvo Nikole Bojovica navodna osveta Slobodana Šaranovica, ciji je brat Branislav ubijen u oktobru 2009. u Beogradu.


Kao neposredni izvršilac ubistva Nikole Bojovica sumnjici se Saša Cvetanovic zvani Pit bul (34). On je prošle godine 30. avgusta uhapšen u crnoj Gori a posle par meseci je izrucen Srbiji.Prošle godine crnogorska policija podnela je protiv Miloša Vojnovica (26), Slaviše Novakovica (33) krivicnu prijavu višem državnom tužiocu u Podgorici zbog osnovane sumnje da su ubili Vidakovica, a protiv Miloša Delibašica (29) zbog osnovane sumnje da je pocinio krivicno delo teško ubistvo pomaganjem.


Delibašic je u martu izrucen Srbiji iz Crne Gore zbog krivicnog postupka koji se protiv njega vodi pred Specijalnim sudom u Beogradu ucešca u pljacki zalatare "Izrael dajmond centar", u Kolarcevoj ulici u Beogradu, ali je u aprilu pušten iz pritvora, pošto ga je sud oslobodo optužbi zbog nedostatka dokaza.


Pljacka zlatare "Izrael dajmond centar" u Kolarcevoj odigrala se juna 2008. godine, kada je odnet nakit ukupne vrednosti preko 3.3 miliona evra, koji nikada nije pronaden.Kao organizatori ove pljacke na 10 i sedam i po godina zatvora pravosnažno su osudeni Slaviša Novakovic i Goran Bojanic, dok je, zbog nedostatka dokaza tada optužbi osloboden i Miloš Vojnovic.Delibašic je uhapšen u Budvi 16. jula 2013. Zbog nedozvoljenog držanja oružja koje su crnogosrki policajci pronašli kod njega prilikom hapšenja u Osnovnom sudu u Kotoru je osuden na tri meseca zatvora.


Štampani mediji su danas preneli da je Delibašic 6. juna u policiji ispitan na okolnosti ubistva navijaca Crvene zvezde Marka Ševa (29), kao i da li ima nekih saznanja o ubistvu Radeta Rakonjca, nekadašnjeg telohranitelja Željka Ražnatovica, s kojim je Luka Bojovic bio dobar prijatelj.Posle ispitivanja i odbijanja da se poligrafski testira bio je pušten je na slobodu, do jucerašnjeg hapšenja.


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |