субота, 28. јун 2014.

Tači: Na kraju pregovora u Briselu nezavisnost Kosova

 Premijer samoproklamovanog Kosova Hašim Taci izrazio je uverenje da ce na kraju procesa briselskih pregovora sa Beogradom doci do "punog priznanja stvarnosti, ukljucujuci nezavisno Kosovo".

Bezbednije je šetati Prištinom, nego Beogradom: Hašim Taci

"Na kraju celog procesa imacemo puno priznanje stvarnosti, ukljucujuci nezavisno Kosovo, kao suštinski deo balkanske arhitekture. Nemam nikakve sumnje da se krecemo u tom pravcu", rekao je Taci u intervjuu za ''Danas'', odgovarajuci na pitanje koja su njegova ocekivanja od naredne faze briselskih pregovora.


Taci je rekao da njegova partija, kao "jasna pobednica izbora" ocekuje da vodi Vladu u naredne cetiri godine, ali da je pitanje mandatara sada pred Ustavnim sudom i da ce on poštovati svaku odluku koju taj sud donese.

"Kakav god da bude format vlade, dijalog sa susedima je suštinski uslov za evropsku integraciju. Kosovo je uspelo da uspostavi jasnu granicu sa Srbijom i nema nikakve sumnje da je Srbija morala da prihvati ustavni i zakonski okvir Kosova kao jedinog zakonodavca na severu Kosova. To je put u jednom smeru koji ce se nastaviti kao okosnica uspostavljanja normalnih odnosa na Balkanu", rekao je on.

Premijer tzv. Kosova je dodao da Srbi, kao manjina, imaju Ustavom zagarantovano mesto u Vladi Kosova a da ce o preciznoj prirodi njihovog ucešca u narednoj Vladi biti pregovarano posle potvrdivanja rezultata.

"Srpska zajednica je bezbedna u novom, nezavisnom Kosovu. Statisticki, bezbednije je šetati se Prištinom nego Beogradom. Moramo da se postaramo da primenimo rezultate dijaloga kako bi se situacija normalizovala. Ljudima je potrebna normalnost da bi se osecali bezbednima i potrebna im je normalnost da nastave svoj
život", rekao je Taci.


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |