петак, 27. јун 2014.

Vučić: Izgradnja uništenih kuća počinje na Vidovdan

26. 06. 2014. 15:26h | Beta| foto: Reuters/M.Ð.
Izgradnja kuca srušenih u poplavama u Srbiji trebalo bi da pocne u subotu, na Vidovdan, izjavio je danas premijer Aleksandar Vucic.

Izgradnja kuca porušenih u poplavama pocinje u subotu, dok ce gradanima cije su kuce oštecene biti isplaceno po 2.000 evra

Premijer je novinarima na skupu Saveta stanih investitora rekao da ce gradanima kojima su kuce oštecene u poplavama biti isplaceno po 2.000 evra kada budu završene procene štete.

"Pomoc ce biti isplacena kada budu završene procene i kada budemo imali liste. Nece to da bude bacano iz aviona. To ce dobiti oni koji imaju štetu od 2.000 evra ili vecu od toga, a na svi gradani", rekao je Vucic.

On je rekao da ce procene biti završene u najkaracem mogucem roku da ne bi bilo "kradi i pljacki kao što je bilo u Kraljevu i Valjevu" i dodao da se procene rade zajedno sa EU i UN.

"Cim to završimo gradani ce dobiti novac koji smo opedelili", rekao je Vucic i dodao da postoji mogucnost da se i na donacije iz Srbije ukine obaveza placanja poreza, ali da razume Ministarstvo finansija u oklevanju da se to uradi zbog pokušaja zloupotreba.

Srbiju su polovinom maja pogodile poplave u kojima je oštecen veliki broj objekata, a preliminarna direktna šteta procenjena je na 600 milona evra.


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |