понедељак, 30. јун 2014.

TAJNA OPERACIJA: Šumaher bio svestan tokom puta do druge bolnice

ŽENEVA - Sedmostruki šampion Formule jedan, Nemac Mihael Šumaher, koji je u ponedeljak prebacen iz bolnice u Grenoblu u bolnicu u Lozani, bio je svestan tokom puta koji je organizovan u najvecoj tajnosti, prenosi danas švajcarski list Blik.


Šumaherova porodica organizovala je put koji je "licio na operaciju tajnih službi", naveo je list i dodao da je pronašao udruženje hitne pomoci koje je prevezlo sportistu. To malo privatno udruženje nije znalo koga ce prevoziti jer su dobili nalog za prevoz nekog pacijenta s drugim imenom. Kada su ugledali Šumahera, lekari su morali da ostave svoje mobilne telefone.


Blik saznaje da je Šumaher vidno smršao tokom 170 dana hospitalizacije u Grenoblu, gde je prebacen 29. decembra posle teške nesrece tokom skijanja u Francuskoj. Šumaher nije pricao tokom puta od 200 kilometara, vec je s lekarima komunicirao blagim klimanjem glave. Šumaher je prebacen u bolnicu CHUV u Lozani koja je svetski poznata po strucnjacima iz neurologije.


Šumaher (45) je primljen na odeljenje intenzivne nege neurohirurgije bolnice u Grenoblu 29. decembra posle jakog udarca u glavu prilikom pada na skijaškoj stazi. On je od tada stavljen u stanje indukovane kome i operisan je dva puta. Lekari su u januaru postepeno umanjivali dozu lekova kako bi Šumaher izašao iz kome.


Šumaher je tokom karijere zabeležio 91. pobedu, što je apsolutni rekord Formule 1. Iz takmicenja u Formuli jedan, po drugi put u karijeri, povukao se 2012. godine, pošto je osvojio sedam šampionskih titula.


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |