субота, 28. јун 2014.

SRPSKI NARKO-LORD: Kosmajac bio Šarićev šef?!

BEOGRAD - Agenti americke DEA (Agencija za borbu protiv droge), koji su radili na slucaju „Balkanski ratnik“ i zapleni tone kokaina klana Darka Šarica, imali su obaveštajne podatke i o njegovim vezama sa Dragoslavom Kosmajcem, saznaje ekskluzivno Kurir od agenata upucenih u ove istrage.


- Ime Dragoslava Kosmajca se pominjalo u našim istragama vezanim za šverc kokaina iz Južne Amerike u Evropu - receno je Kuriru u DEA.
Kako saznajemo, kada se prikupljaju operativni podaci, uvek se obraca pažnja na neobicna imena kao što su ona sa drugih podneblja, a narocito kada su u kontaktu sa narko-kartelima iz Južne Amerike. Tako je lociran i Darko Šaric. Kako tvrde naši izvori iz bezbednosnih krugova, to ime pocelo je neuobicajeno cesto da se pominje. Isto je bilo i sa Dragoslavom Kosmajcem. Sve te istrage su izuzetno osetljive i kompleksne, pa se u javnost ne izlazi sa previše detalja jer oni mogu da ugroze istragu.


Stara garda


Inace, kako je Kurir pisao pozivajuci se na izvore iz bezbednosnih struktura, Kosmajac je stara garda kriminalaca, ima 62 godine i živi na relaciji Srbija - Španija, i upravo je on apostrofiran kao najveci narko-bos sa ovih prostora, a ne Šaric. Objavili smo i da je Kosmajac još pre više od dve decenije bio u kontaktu sa najvecim narko-lordom svih vremena - Pablom Eskobarom, ali i da je bio u dobrim odnosima s pljevaljskim narko-bosom Darkom Šaricem, s kojim je održavao kontakte preko svog kuma Bojana Stanojkovica, Šaricevog bliskog saradnika - otkrio je izvor Kurira iz policije.
Inace i direktor policije Milorad Veljovic je više puta izjavljivao da Pljevljak nije na celu narko-klana.
 Imao šefa... Darko Šaric
Mozak

I kriminolozi se slažu da Kosmajac mozak operacije za krijumcarenje kokaina iz Južne Amerike, a ne Šaric.
Kriminolog Zlatko Nikolic istice je da Kosmajac ostao netaknut sve ove godine iz dva razloga - imao je perfektno organizovanu vojsku poslušnika i ugledne poznanike, koji su mu pružali „alibi“.


- Uspeo je to da postigne jer je mudro gradio imidž nevidljivog, pristojnog i ugladenog coveka, što je recept po kojem operišu svi šefovi organizovanog kriminala. Uveren sam da je Šaric pre radio za Kosmajca nego obrnuto. Njegovi izvršioci, vojnici, nisu znali od koga dolazi naredenje, ali su zato znali da ce uslediti stravicna kazna, ali i pozamašna nagrada ako zadatak ispune kako treba - kaže Nikolic.


Sa njim je saglasan i Marko Nicovic, nekadašnji nacelnik beogradske policije, koji dodaje da je Kosmajac sa saradnicima komunicirao iskljucivo preko kurira, što je recept po kom funkcioniše i italijanska mafija.


- Poruke se šalju i poslovi se dogovaraju iskljucivo u cetiri oka ili preko kurira. Tako se, na primer, cuveni Salvatore Provencano krio od italijanske policije 49 godina! Samo, naša policija je napravila grešku jer nije našla Kosmajceve saradnike i njegovu vezu sa Šaricem. Mora da traži njegove slabe tacke, cak i da pomocu ucena natera njegove saradnike da rade za policiju - naglašava Nicovic.
 Kralj kokaina... Pablo Eskobar

Autor citulje za Eskobara
ZAVRŠIO SAM U KANALU


Kurir je uspeo da pronade Dejana Jelovcica Jelovca, jednog od autora cuvene citulje, koja je u Politici objavljena 1993. godine, povodom smrti cuvenog narko-dilera Pabla Eskobara. On kaže da nije ocekivao da ce posle toliko godina jedna mladalacka šala u Srbiji da postane zbilja.
- Ja sam posle te šale sa cituljom završio u kanalu, a srpski Eskobari u vilama. Kažem u kanalu jer ih kopam i od toga živim - rekao je Jelovcic.


(S. V.)


Americki agent
SRPSKI KRIJUMCARI SU PRVA LIGA


Jozef Mozes, zadužen za odnose s javnošcu u DEA, nedavno je u razgovoru za Kurir potvrdio da narko-dileri sa naših prostora uglavnom krijumcare kokain.
- Oni su prešli na viši nivo i postali krupniji igraci stvorivši direktne veze sa organizacijama u Latinskoj Americi krajem prošle decenije. Kada govorimo o srpskim i balkanskim narko-organizacijama, velika promena je to što su postali mnogo aktivniji u odlascima u Latino Ameriku. Nisu želeli samo da diluju, nego su postali uvoznici. Rekli su - necemo više da rasturamo 50 kilograma po Evropi, hocemo direktno da kupimo robu u Južnoj Americi . Neki šverceri sa ovih prostora su tako dospeli u „prvu ligu“ - kaže Mozes.


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |