субота, 28. јун 2014.

REZERVNI PLAN: Pasoš Kosmajca Slovačka proglasila nevažećim, ostao mu bosanski!

BEOGRAD - Dragoslav Kosmajac nece više moci da koristi svoj slovacki pasoš za putovanja, jer ga je ministarstvo unutrašnjih poslova u Bratislavi proglasilo nevažecim, izjavio je ministar policije Slovacke Robert Kalinjak.


On je dodao da su slovacke vlasti pregledale Kosmajcev dosije i utvrdile izvesne nedostatke i cak manipulacije, prenela je agencija TASR.


Nakon toga je ministarstvo saopštilo da slovacko državljanstvo Dragoslava Kosmajca nikada nije bilo ustanovljeno.
"Mi smo doneli momentalnu odluku zbog cinjenice da sve informacije kojima raspolažemo dovode do opravdanog uverenja da njegovo slovacko državljanstvo nije ustanovljeno", rekao je Kalinjak.


On je rekao da su sada svi nacionalni i evropski sistemi upozoreni da Kosmajcevi slovacki dokumenti više nisu važeci i da ce on biti priveden ukoliko pokuša da prede granicu sa slovackim parošem. Kalinjak je takode rekao da je naredio sveopštu reviziju kojom ce biti preispitano kako se dodeljivalo slovacko državljanstvo u godinama kada je slovacki zakon bilo mnogo blaži, pre 2006. godine.


Podsetimo, Kosmajac je, kako je javila federalna televizija BiH (FTV), nezakonito stekao i državljanstvo BiH, putem falsifikovane potvrde o mestu prebivališta koja datira iz 1994. Kako navodi FTV, u potvrdi Kosmajca kao mesto boravka navedeno je Trebinje, sa ulicom Vinogradska b.b, a taj medij je došao do saznanja da mu je 2009. izdat rodni list u BiH, i da je dobio biometrijski pasoš. Prema dostupnim podacima sa granicnog prelaza izmedu Srbije i BiH, Kosmajac je poslednji put ušao u BiH 2010. godine.


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |