петак, 27. јун 2014.

"Snajperista" je novi šef kabineta ministra pravde?

 Ovo može samo u Srbiji! Doskorašnji službenik u Ministarstvu pravde, postao je vršilac dužnosti šefa kabineta ministra Nikole Selakovica, saznaje Politika! To bismo, naravno, mogli optimisticno da predstavimo kao dokaz da je moguce napredovanje u službi. Sve bi možda bilo u redu, da pomenuti službenik nije imao "mrlju" u karijeri...

Ministar pravde Nikola Selakovic (na fotografiji) dobija novog šefa kabineta

Umesto Dejana Carevica, koji je obavljao funkciju šefa kabineta ministra pravde, za vršioca ove funkcije postavljen je Nikola Savic.


Novi v.d. je odranije poznat srpskoj javnosti. Mediji su pisali o njemu kada je prošle godine, na godišnjicu ubistva Zorana Ðindica, na svoj profil na Fejsbuku, postavio fotografiju snajperske puške kojom je ubijen premijer.


Da ne bude zabune, bivši šef kabineta ministra pravde Dejan Carevic nije ostao bez posla. I on je napredovao - imenovan je za direktora Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom u ovom ministarstvu.


U Ministarstvu pravde smatraju da ovaj potez Savica ne treba da bude prepreka za njegovo postavljenje na novu funkciju. Kako navode u ministarstvu, posle nesmotrenog komentara na Fejsbuku Savic je izrazio žaljenje zbog toga, a sankcionisan je višemesecnim smanjenjem plate.

Zbog znanja, izvanrednog zalaganja i napornog rada koji je posle toga pokazao, on je dobio priliku za mesto šefa kabineta.

– Nakon što je prethodni šef kabineta ministra pravde unapreden, bila je potrebna osoba koja ima širok uvid u rad ministarstva i njegove nadležnosti. Posle više razgovora, koji su obavljeni sa potencijalnim kandidatima, Nikola Savic je pokazao najveci nivo znanja koji je potreban za efikasno obavljanje poslova koje zahteva mesto šefa kabineta. Medutim, treba imati u vidu da Savic još nije zvanicno postavljen na tu poziciju, kao i da se njegov rad trenutno procenjuje do konacne odluke ministra, navedeno je za Politiku u Ministarstvu pravde

– Savic ima sveobuhvatni pregled nadležnosti ministarstva i upoznat je sa nacinom funkcionisanja svih njegovih delova, što je od velike važnosti za rad u kabinetu. Takode, treba imati u vidu da svi clanovi kabineta ministra Vlade Republike Srbije imaju radni odnos koji je na odredeno radno vreme u trajanju dužnosti ministra, dodaju u Ministarstvu pravde.

 Nikola Savic je roden 1988. godine. Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu diplomirao je 2012. godine sa prosekom 8,48. Iste godine upisao je i master studije na tom fakultetu, kao i master studije – Religija u društvu, kulturi i evropskim integracijama, multidisciplinarne studije pri Univerzitetu u Beogradu. U okviru strucne prakse pri Ministarstvu trgovine i usluga, 2010. godine radio je kao pravni savetnik u Centru za zaštitu potrošaca. Osnivac je i prvi programski direktor Srpskog kulturnog kola "Despot Stefan Lazarevic" u Beogradu, koja ima za cilj ocuvanje srpske kulture i jezika.


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |