понедељак, 30. јун 2014.

OBUKA PRI KRAJU: Bombaši-samoubice stižu na Kosovo

PRIŠTINA - Grupe bliske Al Kaidi vec mesecima spremaju bombaše-samoubice za napade na Kosovu i u Albaniji. 
Kao moguce mete pominju se americka baza Bondstil i policijske stanice, piše prištinska štampa pozivajuci se ne kosovske i zapadne obaveštajne izvore.


Uvežbavanje grupe bombaša-samoubica traje vec šest meseci, pri cemu poslednji korak ovog "treninga" podrazumeva i upotrebu droga. Buduce samoubice regrutovane su iz redova džihadista koji se bore protiv snaga Bašara el Asada u Siriji.


U Siriji i Iraku se, prema procenama obaveštajaca, bori oko 150 kosovskih Albanaca, mahom veterana ratova na Kosovu i u Makedoniji, od kojih su neki ozbiljno napredovali u komandnoj hijerarhiji nekoliko grupa bliskih Al Kaidi.
Prištinski Ekspres tvrdi da je barem deset kosovskih komandanata u Siriji i Iraku dobilo zahtev da pocne samoubilacke napade, kao i da je trening bombaša-samoubica pri kraju. Finansijska podrška za ovakve akcije obezbedena je nedavnim pljackama banaka u Mosulu, odakle su islamisti odneli oko 450 miliona dolara.


Neki od islamskih boraca su se vec vratili na Kosovo, gde su nastavili da propagiraju džihad. Jedini dosad registrovani slucaj bombaša-samoubice sa Balkana bio je Bljerim Heta iz Uroševca, koji se razneo u Bagdadu, ubivši 50 ljudi.


(RTS/Ekspres)

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |