понедељак, 30. јун 2014.

TRAGEDIJA: Novorođenče iz Zaječara umrlo zbog upale pluća?

ZAJECAR - Umrla u snu!
Obdukcijom tela dvoipomesecne Andele, koja je preminula u porodicnoj kuci u Ulici Svetozara Markovica u Zajecaru, utvrdeno je da dete nije imalo vidljive tragove nasilja. Dodatnim analizama bice utvrdeni uzroci smrti devojcice, a moguce je da je Andela preminula od upale pluca.


- Devojcica je nadena mrtva u krevetu svojih roditelja. Rec je o siromašnoj romskoj porodici i stambenom prostoru gde su svi ukucani, otac, majka, beba i dvogodišnje dete spavali na jednom kaucu. Zbog toga se pretpostavljalo da je tokom noci eventualno neko od clanova Andeline porodice legao preko bebe i ugušio je - kaže izvor Kurira iz istrage.


Imala tragove krvi ispod nosa


Kad su roditelji primetili da im beba ne diše, odmah su pozvali Hitnu pomoc, ali su lekari, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt.
- Devojcica je imala tragove krvi ispod nosa, zbog cega se nije iskljucivala ni mogucnost da je rec o nasilnoj smrti. Medutim, obdukcioni nalaz, koji su juce obavili strucnjaci niškog Instituta za sudsku medicinu, pokazao je da tek rodena devojcica nije imala povrede po telu i glavi, kao ni povrede unutrašnjih organa - kaže naš sagovornik.
Otac i majka preminulog novorodenceta izjavili su da je dete cesto bilo bolesno.


Nije adekvatno i na vreme lecena


- Sumnja se da je Andela umrla od upale pluca, što upucuje na cinjenicu da nije blagovremeno i adekvatno lecena. Medutim, tek nakon dodatnih analiza, ukljucujuci i mikroskopske pretrage tkiva preminulog deteta, bice utvrdeno zbog cega je novorodence umrlo - kaže izvor Kurira.


(D. I. - M. M.)

CINJENICE
Hronologija


- FEBRUAR 2012 - Novosadska policija podnela je krivicnu prijavu protiv Miroslava M. i Jelene M. zbog sumnje da se nisu dobro starali o blizancima, zbog cega je preminuo njihov jednomesecni sin. Mali Vuk i njegova sestra bliznakinja Maša živeli su u potpuno neadekvatnim higijenskim uslovima, a decak je, kako se sumnja, umro od gladi,
- JANUAR 2012 - Šestogodišnja Andela umrla je zbog upale pluca i zapaljenja gušterace, što je posledica neuhranjenosti i dugog iscrpljivanja organizma. Devojcicina majka je iste godine nepravosnažno osudena na sedam godina zatvora zbog smrti deteta.


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |