субота, 28. јун 2014.

Premijer poručio: Dačiću, ili si vlast ili opozicija

Premijer Srbije Aleksandar Vucic porucio je prvom potpredsedniku Vlade Ivici Dacicu da njegova Socijalisticka partija Srbije ne može da sedi na dve stolice i da treba da odluci da li ce biti u vlasti ili u opoziciji.

SPS ne može da sedi na dve stolice: Aleksandar Vucic i Ivica Dacic

Kako prenosi list Blic, Vucic je takav stav saopštio na sednici Vlade Srbije, nakon što je funkcioner SPS-a Branko Ružic kritikovao Vladu i Vucica zbog smena u policiji i sukoba sa nekim ambasadorima.


"Jasno sam porucio Dacicu da takvo ponašanje njegovih funkcionera necu da tolerišem i da kao vladajuca koalicija ne možemo tako da funkcionišemo... Rekao sam Dacicu da ne može da sedi na dve stolice i neka sam odluci - hoce li biti deo

vladajuce koalicije ili ce biti opozicija. Ne može i jedno i drugo", rekao je Vucic za Blic.


Vucic je ocenio da Srpska napredna stranka nijednim postupkom nije zaslužila da se pojedini funkcioneri SPS tako ponašaju prema njoj.

"Na istoj sednici Vlade rekao sam i da ako se SPS ovako ponaša prema SNS kada ima pet puta manju podršku u javnosti, onda mogu samo da zamislim šta bi sve govorili o nama i šta bi nam sve radili kada bi SPS imao pet puta vecu podršku od SNS", rekao je Vucic.

Premijer je dodao da Dacic nije reagovao na te opaske vec da je cutao.

U izjavi za Blic, Dacic je rekao da je stav socijalista o ucešcu u Vladi bio donesen jednoglasno i da mora da snosi licnu odgovornost onaj ko iznosi drugacije stavove.

"Svako ko iznosi drugacije mišljenje iznosi licni stav koji nema veze sa partijom. Za licni stav svako mora da snosi licnu odgovornost. Uostalom, zato cu sazvati kongres SPS, jer socijalisti moraju da imaju jednu politiku", rekao je Dacic.

On je potvrdio da je sa Vucicem razgovarao o izjavama pojedinih funkcionera SPS ali nije želeo da iznosi detalje.

"Šta imam da kažem rekao sam njemu, Vucicu", rekao je Dacic.


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |