понедељак, 27. април 2015.

Vučić u Azerbejdžanu za investicije u Srbiji

 Vucic sa Alijevim: Odlucni da ojacamo veze

Vucic i Alijev su razgovarali o saradnji dve zemlje u oblasti infrastrukture, vojne industrije, energetike i poljoprivrede.

Srpski premijer je istakao zadovoljstvo iskustvom koje Srbija ima sa azerbejdžanskim kompanijama koje posluju u Srbiji i naglasio želju da se pojaca saradnja sa firmama Azvirt i Azmekom, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

- Odlucni smo da ojacamo naše veze, ne samo politicke, vec i ekonomske- naglasio je Vucic i zahvalio Alijevu na podršci koju Azerbejdžan pruža teritorijalnom integritetu Srbije.

Premijer je predložio predsedniku Azerbejdžana i uspostavljanje direktne avionske linije Beograd - Baku.

Alijev je istakao da se nada da ce poseta srpske delegacije biti uspešna i da ce ojacati ekonomske veze dve zemlje.

- Naša podrška Srbiji je jasna, a naše kompanije žele da ucestvuju sa više projekata u Srbiji, jer su zadovoljne uslovima i podrškom koju u vašoj zemlji dobijaju- istakao je Alijev i zakljucio da postoji veliki interes azerbejdžanskih kompanija za ucešce u procesu privatizacije srpskih preduzeca.


Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antic, koji se nalazi u sastavu državne delegacije u poseti Azerbejdžanu, obišao je pogone i razgovarao sa poslovodstvom komanije Azmeko.


Ova Azerbejdžanska hemijska kompanija jedan je od vodecih proizvodaca metanola sa oko 600.000 tona godišnje, koje Britiš Petrol distribuira u Evropu i Kinu.


Antic je tokom posete upoznao domacine sa mogucnostima i kapacitetima srpske hemijske industrije. Predstavnici Azmeka pokazali su veliko interesovanje za mogucnost investiranja u MSK iz Kikinde i Petrohemiju Pancevo.


Tokom sastanka premijera Vucica i predsednika Alijeva dogovoreno je da predstavnici Azmeka posete Srbiju i nastave razgovore o modalitetima saradnje.

Vucic je juce doputovao u dvodnevnu zvanicnu posetu Azerbejdžanu.


On ce, pored Alijeva, razgovarati i sa premijerom Arturom Rasizadeom, predsednikom parlamenta Oktajem Asadovim i ministrom ekonomije i industrije i kopredsednikom Meduvladine komisije za trgovinsko-ekonomsku saradnju izmedu Azerbejdžana i Srbije Šahinom Mustafajevim.


Vucic ce se sastati i sa predsednikom Državne naftne kompanije (SOKAR) Rovnagom Abdulajevim i predstavnicima azerbejdžanskih kompanija, položiti vence na grob nacionalnog lidera Gajdara Alijeva i na kompleksu "Vecni plamen" u Aleji velikana.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |