четвртак, 30. април 2015.

Kakav skup: Ivan Ivanović, Mladen Obradović i Šešelj zajedno u Palati pravde

 Šešelj ponosan na svoju "ideološku decu" - Ivanovica i Mladenovica

Šešelj je rekao da je u Palatu pravde došao da pruži moralnu podršku Ivanovicu, ali nije uspeo da ude u sudnicu, jer nije bilo dovoljno mesta za javnost. U Palatu pravde kao podrška Ivanovicu došao je i voda pokreta Obraz Mladen Obradovic, ali ni on nije ušao u sudnicu zbog malog broja sedišta.

Latinka Perovic je na sudenju rekla da se ne pridružuje krivicnom gonjenju Ivanovica, i da se ne oseca ugroženom što se njeno ime našlo na njegovom spisku.  Takode je navela da nije dobijala nikakve pretnje zbog toga.

Za sledece sudenje 28. maja sud je odlucio da pozove i sasluša, takode pomenute na spisku, glumca Nikolu Ðuricka, direktora B92 Verana Matica, novinara Teofila Pancica i Srdu Popovica. Sud je odredio da se tokom glavnog pretresa saslušaju sve pomenute licnosti, koje su vec davale iskaze tokom istrage u tužilaštvu.

Nit' ih se plaši, nit' ih krivicno goni: Latinka Perovic

Na spisku su takode reditelj Gorcin Stojanovic, bivši savetnik predsednika republike Nebojša Krstic, Srbijanka Turajlic, pevacica Jelena Karleuša,  Mirjana Karanovic, Goran Markovic, pokojni Mirko Ðordevic i drugi.

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal optužnim predlogom Ivanovica tereti za krivicno delo rasna i druga diskriminacija jer je na sajtu SNP Naši krajem marta 2014. godine objavio spisak "30 najvecih srbomrzaca izdajnika medu javnim licnostima".

Srdacan pozdrav Ivana Ivanovica i Mladena Obradovica ispred Palate pravde

Ivanovic je na pocetku sudenja rekao da nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret, kao i da nije imao nameru da bilo koga diskriminiše zbog njegovih licnih osobina, vec da su se imena javnih licnosti na spisku našla zbog njihovih politickih stavova. Takode je naveo da spisak "Srbomrzaca" predstavlja njegov politicki stav.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |