субота, 25. април 2015.

9 trikova pomoću kojih ćete umanjiti bol tokom depilacije voskom!

Depilacija voskom jedna je od najpopularnijih metoda uklanjanja dlacica. Ali ova tehnika može biti poprilicno boln


1. Mala površina kože
Ako depilirate noge, krenite s podrucjem oko gležnjeva, ako pak krecete od ruku prvo obradite podrucje iznad zgloba šake. Manja površina olakšace vam posao i detaljnije ukloniti dlacice, a bol ce biti znacajno manji.


2. Tableta protiv bolova
Oko pola sata pre odlaska na depilaciju popijte tabletu protiv bolova. Ona ce znacajno podici vaš prag bola i time vam pomoci da lakše prebrodite depilaciju.


3. Hladan oblog za kožu
Kockice leda zamotajte u najlon pa u krpu. Krpom trljajte podrucje koje cete depilirati dok ne osetite da vam je koža lagano otupila na nadražaje. Led ce delovati poput analgetika jer ce utrnuti kožu i povisiti vaš prag boli.


"Besprekorno glatke noge zavise od onih dana u mesecu, odabira pravilnog sredstva za depilaciju, ali i korištenje obe ruke."


4. Piling kože
Pre nego što krenete s depilacijom napravite lagani piling kože. Na taj nacin cete ukloniti mrtve celije kože i omoguciti dlacici da lakše izade, a time sebi olakšati posao i smanjiti bol tokom depilacije.


5. Izbjegavajte preduge dlacice
Dlacice na telu duže od 6 do 7 milimetara pre depilacije trebali bi skratiti. Duga dlaka znacajno ce pojacati bol prilikom depilacije, a postoji opasnost od pucanja folikula zbog cega depilacija nece biti potpuno uspešna. 

6. Recite zbogom brijacu
Želite li telo da depilirate voskom zaboravite na brijac i budite dosledni vosku. Brijanjem dlaka raste oštro zbog cega prva depilacija voskom možda nece biti toliko uspešna. No nakon što ste probili led, dlacice ce rasti puno tanje i time vam olakšati dalju depilaciju i smanjiti bol.


7. Koristite obe ruke
Kako bi postupak depilacije bio što uspešniji i manje bolan, koristite obe ruke. Nakon što nanesete trakicu za depilaciju na kožu, jednom rukom zategnite kožu i držite je zategnutom, a drugom rukom povlacite trakicu s voskom.


8. Izbegavajte one dane u mesecu
Depilaciju ne bi trebali raditi dva dana pre i nakon mesecnice. U tom razdoblju prag bolas je najniži zbog cega depilacija može biti prava muka.


9. Nakon depilacije
Kako bi sprecili iritacije na koži, 24 sata nakon depilacije izbegavajte odlazak na sunce, aromatizovane losione ili one koje sadrže alkohol i usku odecu.


(Zadovoljna.hr)

Pratite Sport na Facebooku i Twitteru

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |