среда, 29. април 2015.

Ministar kockar i sudbina penzionera

 Željko Veselinovic, predsednik Udruženih sindikata Srbije Sloga

Zašto su se Udruženi sindikati Srbije Sloga usprotivili posle najave ministra finansija Dušana Vujovica da bi mogao da bude delimicno ili potpuno ukinut državni penzioni sistem?

- Zato što bi nas takav potez uz moguce zakonske obaveze da gradani moraju da štede u privatnim penzionim fondovima direktno gurnuo kao društvo u državu diktature i autokratije.

Zbog cega?
- Zato što taj prelazak na privatne fondove ne ostavlja izbor, vec pred svršen cin dovodi i penzionere i gradane koje tek ceka penzija. Oni onda moraju da uplacaju u privatni fond i da im penzije budu manje i nesigurnije. Šta ako te privatne kuce u meduvremenu propadnu? Nama novi piramidalni sistem tipa Dafine i Jezde ne treba, vec državni penzioni fond mora da opstane. Uostalom, cemu onda služi država i koga ona treba da zastupa, ako ne sve svoje gradane?

Zašto napadate samo ministra finansija ako se zna da on sledi politiku Vlade?
- Dušan Vujovic je mogucnost privatnih fondova najavio na panelu Medunarodnog monetarnog fonda u okviru Generalne skupštine te institucije u Vašingtonu. On mora da zna da je imovina Fonda PIO u nekretninama velika, pa bi više banjskih lecilišta milionske vrednosti išlo na poklon nekim privatnim fondovima koji bi preuzeli taj posao.

Šta konkretno zamerate ministru finansija?
- Nemamo ništa protiv da se ministar kocka svojim novcem, ali nikako parama gradana Srbije jer bi to bila prodaja njihovih sudbina i same države Srbije za ciju trgovinu na svetskom tržištu kapitala Vujovic nema mandat.

Ko je odgovoran za katastrofalno stanje u fondu PIO?
- Naravno da nisu gradani koji je godinama rade i odvajaju u fond za starost, vec oni koji ga godinama unazad cerupaju uz pomoc ljudi iz vlasti, a da za tu veliku pljacku niko u nije ozbiljno krivicno odgovarao.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |