четвртак, 30. април 2015.

Klark računa na deo plena

 Praznih ruku sa Kosova: Vesli Klark

Zahtev je upucen još pre dve godine, ali iz Prištine odgovora nema. Primenom najnovije tehnologije Klarkova kompanija planira da proizvede 100.000 barela nafte dnevno, što bi u roku od šest do sedam godina podmirilo potrebe Kosova za gorivom, a Klarku bi donelo ogromnu dobit.

Kako pišu albanski mediji, glavni razlog što Klark nije dobio dozvolu za eksploataciju ogromnih rezervi uglja je taj što su to pre Klarka zatražile još dve velike kompanije.

Ember Klir traži dozvolu za izgradnju termoelektrane od 330 megavati u blizini Istoka i eksploataciju uglja, a Titan, cije je sedište u Grckoj, namerava da kosovski ugalj obogacuje dodatnim kalorijama i isporucuje ga svojoj i drugim cementarama u svetu.

- Suocena sa brojnim problemima Vlada Kosova još nije uspela da se oduži Klarku koji, nakon što je poubijao toliko Srba, traži deo plena. Za kosovsko bogatstvo zainteresovani su i drugi, sve je podeljeno još pre pocetka bombardovanja - kaže Zlatibor Ðordevic, predsednik udruženja Stara Srbija, koje deluje na Kosovu i Metohiji.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |