недеља, 26. април 2015.

Aplikacija koja "pegla" vaše gluposti

Aplikacija se povezuje sa Facebook, Twitter i Instagram profilom, analizira ih i "cisti".

Jeste li ponekad “u frci” zbog starih objava na društvenim mrežama, zbog kojih vas je strah da ce vas “izdati” pred kolegama, šefom ili partnerom, a nemate vremena da ih jednu po jednu uklonite? Ako je odgovor ne - svaka cast, a ako je potvrdan - ovo je aplikacija za vas!

Umesto vas brisanju ce pristupiti nova aplikacija, “neverovatnog” imena - Clear. Aplikacija Clear povezuje se sa Facebook, Twitter i Instagram profilima, analizira ih od prvog do poslednjeg dana, a zatim filtrira prikupljeni materijal i omogucava brisanje nakon pregleda.

Aplikaciju je razvio Itan Dzahor koji je zbog uvredljivih tvitova bio prisiljen da da otkaz dva dana nakon što je dobio posao. Aplikacija prepoznaje uvredljive objave po kljucnim recima, kao što su npr. psovke, ali i spominjanje društvenih grupa, kao što su žene i homoseksualci.

Dzahor tvrdi kako je za pominjanje ovih društvenih grupa izvesno da ce se koristiti stereotipi i objave koje su "uobicajene". "Bilo to dobro ili loše, verovatno bi kod ovakvih situacija trebalo da ponovo precešljate svoje profile", rekao je Dzahor za strane medije.

Iako tekstualne objave nisu jedina vrsta potencijalno problematicnih postova, slike i video su, takode, u Itanovom planu za “cešljanje” u nekom narednom sredivanju aplikacije. Aplikacija se pojavila 20. aprila i zbog velike gužve na nju je u "redu" prvog dana cekalo preko 5.000 korisnika. Mi smo dobili broj 11.600, što znaci da je ispred nas u virtuelnom redu još toliko korisnika, pa je jasno da je aplikacija izuzetno popularna. Clear je trenutno dostupan za iPhone, a više detalja o aplikaciji dato je OVDE.

Cekamo vaše komentare i mišljenje ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i instagramu!

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |