недеља, 26. април 2015.

Muslimanke od mnogo trčanja mogu da izgube nevinost?!

Vlasti Australije pokrenule su istragu protiv islamskog koledža Al Takva pošto su se pojavile optužbe da je direktor te ustanove zabranjivao ucenicama da ucestvuju na atletskim takmicenjima "jer bi mogle da izgube nevinost".


Ministar obrazovanja australijske države Viktorije, Džejms Merlino, rekao je da, ukoliko se dokaže da su optužbe tacne, onda ce to izazvati "veliku zabrinutost".


"Zatražio sam od Administracije za registraturu i kvalifikacije i od školskog nadzornika da pokrenu istragu", rekao je Merlino.


Australijski dnevnik "Ejdž" piše da je jedan bivši nastavnik uputio pismo ministrima u kojem navodi da je direktor Omar Halak izražavao uverenje da, ukoliko "devojcice preterano trce, mogu da izgube nevinost".


"Direktor je izrazio uverenje da postoje naucni dokazi da, ako devojcice mogu da dožive povredu poput preloma noge dok igraju fudbal, onda mogu da ostanu i neplodne", objavio je australijski list.


"Ejdž" je objavio i pismo atletskog tima koji osporava odluku direktora pošto je on sprecio školski tim da ucestvuje na takmicenjima 2013. godine i 2014. godine. Veruje se da je koledž Al Takva najveci te vrste u državi Viktoriji. Prošle godine u ovu ustanovu upisan je 1.701 ucenik.


(Srna)

Pratite Sport na Facebooku i Twitteru

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |