четвртак, 30. април 2015.

Premijer iskopao autokratiju

 Ne treba mu niko: Aleksandar Vucic na sednici Vlade na otvorenom

- Ovakav potez je simptomatican za lidere autokratskih manira, mada je, nažalost, vecina bivših srpskih predsednika i premijera imala takvo ponašanje - ukazuje Milivojevic.

Podseca da je Vucic sa sednice otišao u Vladu radi nemackog investitora, cime se prikazao kao covek koji stalno radi.

- Iz dana u dan slušamo šta je sve Vlada uradila za godinu dana, a u stvari je ova politicka garnitura na vlasti vec tri godine, samo što je prve dve godine Dacic nominalno bio premijer. Kad podvucemo crtu videcemo da ništa iza toga ne stoji, jer još smo zaduženiji, živimo gore, a još uvek je nepoznanica kada ce plate i penzije biti vracene na stari nivo. Od investicija imamo samo pisma o namerama, odnosno "na dugom štapu" od nemackog Tenisa, pa Ikee i Lidla, do finskog investitora za pribojski FAP, dok su u stvari neka sadašnja investiranja dogovorena u vreme kada je Mirko Cvetkovic bio premijer - naveo je ovaj analiticar.

Milivojevic i pricu o skoro 200.000 novih radnih mesta vidi kao demagogiju jer, kako istice, svako od gradana bi trebalo da se zapita poznaje li nekog u svom okruženju ko se zaposlio.

Tumaceci Vuciceve najave da ce rekonstrukcije Vlade biti "kada bude bila" i to "kratka i slatka", objasnio da politicki lideri ponašanjem "toplo-hladno" stavljaju do znanja ko vlada i odlucuje.

- To je liderska poruka po onoj Njegoševoj da ovcica ne zanese runo u grm pokraj puta. Onima sa ambicijama iz SNS-a da ne bi previše digli glavu, a socijalistima da drhte kad krenu na posao u Vladu, jer znaju da Vucic može i bez njih da ima vlast. Gradanima time premijer pokazuje uspeh i svoju moc - ocenio je Milivojevic.

Socijaldemokratska stranka protestovala je zbog otkazivanja gostovanja funkcionera SDS-a Marka Ðurišica u RTS emisiji Upitnik o godišnjici rada Vlade, s obrazloženjem da iz vladajucih stranka ne žele da u emisiji budu po dva predstavnika Vlade i opozicije, vec samo jedan, i to Bojan Pajtic. Ðurišic je novinarima pokazao SMS koji mu je poslat iz organizacije TV emisije, ukazujuci da mu je nedavno istim razlogom otkazano i ucešce u emisiji Da možda ne, da bi na kraju bio otkazan ceo segment emisije u kojoj je trebalo da gostuju i predstavnici opozicije.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |