субота, 25. април 2015.

KAD BRANKO VIKNE TATATATIRA: Šta znači i kako je nastalo čuveni pozdrav za decu!

Teško da postoji dete koje nije culo rec "tatatatira", legendarni pozdrav cuvenog Branka Kockice, ali retko ko zna šta to znaci i kako je nastalo.


Pre ili kasnije, nakon uvodne "U svetu postoji jedno carstvo", Kockica bi svojim drugarima porucio baš to – “tatatatira”, a mnogima od nas ostalo je najasno šta ovaj pozdrav koji je obeležio kultnu decju emisiju "Kocka, kocka, kockica" (1974-1993 i nakon toga 2005.) zapravo znaci i kako je nastao.


Prema recima samog Branka Milicevica, tajnu misticnog pozdrava, glumac nikada nije hteo da otkrije, jer je "nameravao da organizuje javno pogadanje kroz nagradnu igru".


A onda je rešio sve da isprica…


"Nameravao sam da organizujem javno pogadanje kroz nagradnu igru. Medutim, to nikada ni u sopstvenoj glavi nisam uspeo da prevedem. Na žalost, ni ovim povodom ne mogu da ispricam ništa famozno. Evo, sada cu konacno, ekskluzivno za vaše citaoce, pokušati da budem analitican. "Tatatatira" je nešto što ne znam ni da imenujem. To nije izraz, nije ni pozdrav, nije ni uzvik, ni uzdah, nije cak ni rec. “tatatatira” je bila u službi odmora od edukacije, barem za male gledaoce", objasnio je svojevremeno Kockica.


"Medutim, deca ko deca, a ni ja, nismo mogli da budemo nemi dok skakucemo ulicom ili livadom. Zašto sam ja poceo da uzvikujem baš "tatatatira", ne znam. Tek, malo pomalo to se ustalilo. I sad vec, evo, mogu da kažem, "tatatatira" je nešto kao kliktanje cavki kada polete. To je bilo naše kliktanje kada prolazimo kroz prirodu. To gotovo neverbalno izražavanje raspoloženja moglo bi da se prevede kao: “Veselo trckamo”. Danas je to postao znak prepoznavanja. "Tatatatira" danas znaci: "Mi smo ista generacija i imamo zajednicko nešto lepo", objasnio je tada Branko Kockica.


(ka5an.ba)

Pratite Sport na Facebooku i Twitteru

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |