среда, 29. април 2015.

Sektoru za vanredne situacije pet "niva" i jedan robot

 Ko zna gde ce sve moci da pomogne

Državni sekretar MUP Milosav Milickovic porucio je da je Srbija zainteresovana da nastavi i dalje unapreduje saradnju sa tim centrom, koji obeležava tri godine postojanja, a da je njegovo postojanje važno kako za Srbiju tako i za zemlje balkanskog regiona u preventivnom delovanju i otklanjanju eventualnih posledica elementarnih nepogoda, kao i u oblasti humanitarnog delovanja.

Nacelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Maric zahvalio je na donaciji i potvrdio da je pomoc Ruske Federacije u opremi za delovanje u vanrednim situacijama veca od svega što je Srbija dobila do sada od drugih zemalja.

Maric je rekao da Srbija vec više godina saraduje na tom polju i sa Južnim Velsom.

Pomoc Centra ne izražava se samo u novcu, vec je to poseban osecaj prijateljstva i bratskog odnosa, rekao je Maric.

Koordinator SRHC Viktor Safjanov ponovio je da je cilj Centra humanitarno delovanje u vanrednim situacijama, rad na preventivi i otklanjanju eventualnih posledica. On je, najavljujuci strucnu konferenciju koja je zakazana posle prakticne vežbe, rekao da ce se tražiti odgovori na pitanja posle godinu dana od katastrofalne poplave u Srbiji, šta treba uraditi da bi bili spremni za takve dogadaje.

Odgovore na ta pitanja tražice se uz konsultaciju sa naukom i prakosom, a cena odluka u vanrednim situacijama je ljudski život, rekao je on novinarima i zahvalio MUP-u na saradnji i podršci.

Upitan da li bi prikljucenje Srbiji evropskom sistemu civilne zaštite moglo da se odrazi na funkcionisanje SRHC, Safjanov je rekao da oni poštuju odluku i volju Srbije i da ce svoje zadatke izvršavati u skladu sa sporazumom vlada Srbije i Rusije.

Milickovic je, odgovarajuci na pitanje kada ce pripadnici Centra dobiti diplomatski status, rekao da je za MUP apsolutno legitiman sastav humanitaraca i da oni uživaju sve privilegije i imunitet u skladu sa propisima Srbije.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |