понедељак, 27. април 2015.

Tužilaštvo želi Šešelja što pre u Hagu

 Ponovo u Hag samo ako hoce da ga nose: Vojislav Šešelj

Tužilaštvo je u Predlogu, koji je potpisao glavni tužilac Serž Bramerc, zatražilo od Žalbenog veca da naloži Pretresnom vecu da opozove odluku o privremenom puštanju u roku od jednog dana od dana odluke o ovom predlogu.

Podsecajuci da je 30. marta Žalbeno naložilo Pretresnom vecu da "odmah" izda nalog za opozivanje privremenog oslobadanja i naloži mu da se vrati u pritvorsku jedinicu, Tužilaštvo navodi da dve sedmice posle toga Pretresno vece nije sprovelo odluku Žalbenog veca.

Odluka Žalbenog veca bila je nedvosmislena, navodi Tužilaštvo, dodajuci da Pretresnom vecu nije ostavljeno pravo da odlucuje da li ce opozvati privremeno oslobadanje ili period vremena u kom ce to uciniti.

Medutim, kako se istice, Pretresno vece još nije sprovelo odluku i umesto toga, cekalo je deset dana pre nego što je bilo šta preduzelo i potom samo naložilo Sekretarijatu da mu pribavi medicinske informacije o Šešeljevom zdravlju.

Tužilaštvo ocenjuje da je to "neopravdano odlaganje nedvosmislenog naloga Žalbenog veca" i dodaje da je Šešeljevo zdravstveno stanje  "irelevantno za sprovodenje te odluke" i "ne može spreciti sprovodenje odluke", jer njegovo zdravlje ne bi trebalo da trpi "nikakvu štetu od njegovog povratka u Hag".

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |