среда, 29. април 2015.

Koliko košta proslava grada KG?

 Gradonacelnik Kragujevca: Zlonamerni i neistiniti navodi o bahacenju

Prvi covek Kragujevca je rekao da ce ovogodišnji Ðurdevdan biti obeležen u skladu sa finasijskom situacijom gradskog budžeta. Pisanja medija je protumacio kao napad na Gradsku upravu.

- Navodi u tekstu objavljeni u izdanju lista ''Blic'' o bahacenju na racun gradana zlonamerna su i neistinita. Služe se lažima i izvrtanjem cinjenica bez uporedivanja sa nesavesnim radom prethodne vlasti - navodi se u saopštenju kabineta gradonacelnika Kragujevca Radomira Nikolica.

Prethodnih godina za Dan grada je utrošeno više miliona dinara za koncerte poznatih izvodaca, porucili su iz gradske uprave. Nekadašnja vlast je rekla da je to bio deo novca gradskog budžeta namenjen manifestacijama u koje se moralo ulagati.

- Dan grada se u Kragujevcu obeležavao dva meseca, gde su bili konstantni sportski, kulturni, medijski, zabavni programi, sa domacom i medunarodnom paletom kulturne ponude i ucesnika, sa osnovnom idejom da se Kragujevac brendira i prepozna kao regionalno, medunarodno relevantan centar u Srbiji - navodi potpredsednik ZZS Saša Milenic.


Javna nabavka o kojoj piše “Blic” odnosi se na godišnju nabavku smeštaja i ishrane zvanica iz celoga sveta, receno je iz kabineta gradonacelnika.


- Radi se o ambasadorima i predstavnicima velikih svetskih kompanija i nabavkama usluga koje ce možda biti iskorišcene. Kragujevac se u svemu tome ne izdvaja od ostalih gradova - navodi se u saopštenju gradonacelnika Kragujevca.

Medutim, opozicija smatra da ce se skoromnom proslavom Kragujevac stopiti s atmosferom manjih gradova.


- Bojim da ce to postati vašarski kolorit za sablažnjavanje prostote pojedinim incidentnim dogadajima i za nadgornjavanje sa Jagodinom, ciji je Diznilend lepsi i cija zirafa ima duzi vrat - navodi Saša Milenic.


Dan grada bice proslavljen samo 6. maja, u saradnji sa Filolosko - umetnickim fakultetom, a za Kragujevcane ce biti priredeno i iznenadenje.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |