уторак, 28. април 2015.

Srpska lista se vraća u Vladu Kosova

 Posebna pažnja ce biti posvecena povratku Srba na Kosovo

Jedan od glavnih razloga povratka predstavnika Srba u Skupštinu i Vladu Kosova jeste i dogovor da ubuduce nece biti povlacenja jednostranih poteza koalicionih partnera, posebno kada je rec o procesu privatizacije u vecinski srpskim mestima, saopštila je Srpska lista.

Poseban akcenat u daljem radu, kaže se u saopštenju, bice usmeren na jacanje ekonomske situacije u sredinama sa vecinski srpskim stanovništvom.

Predstavnici Srpske liste saglasili su se sa koalicionim partnerima i da ce se u narednom periodu posebna pažnja posvetiti procesu povratka i povecanju prisustva Srba u institucijama u skladu sa važecom zakonskom regulativom.

U cilju efikasnijeg bavljenja ovim pitanjima, bice formirane i meduministarske grupe. Dogovoreno je i da je odabir srpskih kadrova u kosovskim institucijama na svim nivoima bude iskljuciva nadležnost izabranih srpskih politickih predstavnika, navedeno je u saopštenju.

Prioriteti rada Srpske liste u narednom periodu, istice se u saopštenju, pored prethodno pomenutih, bice i zaštita prava Srba, narocito u delu poštovanja imovinskih prava privatnih i pravnih lica i Srpske pravoslavne crkve, unapredenje stanja u prosveti i zdravstvu, kao i zaštita srpskog jezika, kulture, kulturnog nasleda i prava na informisanje.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |