уторак, 28. април 2015.

Tači razbesneo zapadne diplomate

 Tacijev "revanšizam" naljutio diplomate u Prištini

Naime, kosovski oficir za vezu Beograda i Prištine Zajdet Sadiku obavestio je Ðurica da mu poseta nije dozvoljena bez ikakvog obrazloženja.

Ðuric je osim posete Gracanici trebalo da prisustvuje i na skupu u organizaciji "BIRN Kosovo" u prištinskom hotelu "Sirius" posvecenom dve godine pregovora u Briselu, na kojem je trebalo da govori uz Samuela Žbogara, specijalnog predstavnika EU na Kosovu, i Editu Tahiri, kosovsku ministarku za dijalog.

- Osim Žbogara koji nije nije bio upucen u zabranu za Ðurica, za istu nije znala ni Tahiri. U diplomatskim krugovima u Prištini su doslovce poludeli. Kako je Taci upravo govorio o tome da ce biti posledica jer mu Srbija nije dozvolila posetu Beogradu zbog poternice, ali da nece biti kontramera za srpske zvanicnike, ubedeni su da iza zabrane upravo stoji on, jer su ostali zvanicnici i sami bili zbunjeni ovom informacijom. Iz ambasade SAD-a im je cak poruceno da je Taci ovo na svoju ruku uradio prvi i poslednji put  - kaže izvor Blica.

Bilo kako bilo, Ðuric nije prisustvovao konferenciji niti ce otici u planiranu posetu Gracnici, ali se ocekuje da ce pod pritiskom medunarodne zajednice to biti rešeno u skorije vreme. 

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |