четвртак, 30. април 2015.

Evo novog Vučićevog obećanja

 Ko mu veruje? Aj, živi bili, pa videli...

- Veliki gradovi i velike zemlje izgradeni su na velikim snovima cija je velicina deo ljudi zastrašivala. Zahvaljujuci projektu Beograd na vodi uposlicemo desetine hiljada ljudi, obezbediti rast gradevine i tercijalnog sektora, ovo ce biti najlepši deo grada i Srbije i time cemo se svi ponositi - porucio je Vucic u pisanoj izjavi nakon potpisivanja Ugovora za projekat Beograd na vodi.

Kako je navedeno u saopštenju kompanije Eagle Hills, koja je potpisala Ugovor sa Vladom Srbije o izgradnji projekta Beograd na vodi, taj sporazum oznacava zvanican pocetak projekta, spektakularnog gradskog središta duž reke Save. Investitor je kompanija za privatne investicije sa sedištem u Abu Dabiju, Eagle Hills, uz podršku Vlade Srbije.

Beograd na vodi se prostire na površini od oko milion kvadratnih metara, sa ukupnom gradevinskom površinom od dva miliona kvadratnih metara. Posetioci su do sada mogli da steknu uvid u projekat Beograd na vodi u "Belgrade Waterfront Galeriji", a pocev od danas, i u novom izložbenom štandu Beograda na vodi - Savanovi, destinaciji koja svim posetiocima pruža jedinstveno iskustvo života na vodi i obali reke Save.

Savanovu su izgradili i završili za cetiri meseca lokalni izvodaci gradevinskih radova i ona pruža doživljaj onoga što ce predstavljati život na vodi u Beogradu i primer je onoga što ce se dešavati tokom izgradnje. Vrednost gradevinskog projekta Beograd na vodi je tri milijarde dolara, a pored ostalog obuhvatace i najveci tržni centar i urbanu destinaciju na Balkanu cije je bruto gradevinsko zemljište površine preko 140.000 kvadratnih metara.

Ta intergisana zajednica izgradena prema master planu, sastojace se iz vrhunskih stambenih jedinica, komercijalnih cvorišta, hotela visokih i srednjih kategorija, obrazovnih ustanova, službi za zdravstvenu zaštitu i niza zabavnih sadržaja.

Najupecatljivija karakteristika bice Kula Beograd, ikonicni toranj koji gleda na reku Savu sa visine oko 200 metara.

Autori projekta predvidaju da ce "Belgrade Waterfront" postati prekretnica u razvoju glavnog grada, time što ce predstavljati vrhunsku destinaciju, kako za slobodno vreme, tako i za poslovne aktivnosti. Beograd na vodi je projektovan prema najvišim standardima održivosti i pored toga što ce znacajno doprineti vrednosti zemljišta i ugostiteljskom i maloprodajnom sektoru grada, predstavljace katalizator za strane investicije u Srbiji u buducem periodu.

Projekat tokom izgradnje ima potencijal da generiše više od 20.000 radnih mesta i približno još toliko nakon njegovog završetka. Slicni urbani megaprojekti mogu doprineti bruto domacem proizvodu (BDP) gradova cak do pet odsto.

S obzirom na to da je osmišljen i projektovan prema medunarodnim standardima, Beograd na vodi bice model za poredenje u ekspanziji modernih gradova, sa težištem na ocuvanje nasleda, jacanje putne i saobracajne infrastrukture i unapredivanje životne sredine, uz veliki centralni park površine 2,7 hektara i spektakularan bulevar koji ce biti izgradeni, navedeno je u saopštenju.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |