четвртак, 30. април 2015.

"Pokušavaju da me smene, ali izguraću ovo do kraja"

 MUP nije objavio kompletnu dokumentaciju"

Iz dokumenata se vidi da je Saša Jankovic 22. marta 1993. godine, deset dana pre samoubistva njegovog prijatelja, zvanicno overenim sudskim ugovorom razmenio pištolje sa drugom osobom.

Jankovic je bio vlasnik pištolja CZ M-57 (tetejac), za koji je posedovao oružni list, a potom ga je razmenio sa licem cije ime nije navedeno u dokumentaciji, koji je za sporni pištolj CZ-99 posedovao dozvolu.

 -Policija je objavila kopije dozvola za oba pištolja, i mog CZ M-57 i CZ-99, koji je pripadao mom ocu. Objavljen je sudski ugovor o razmeni, ali ne i moja dozvola za CZ-99. Nju sam izvadio tri dana pre samoubistva prijatelja, medutim, policija nije objavila taj dokument, a jeste neke koje niko nije tražio - rekao je Jankovic.

On je naveo da su objavljeni delovi iz istrage o samoubistvu pod izgovorom da ih je tražio poverenik za informacije od javnog znacaja.

- Šabic je tražio samo dokumentaciju o pištolju, što je tražio i ministar Stefanovic. Tema je bila da li je Saša Jankovic imao nelegalno oružje. To jeste pitanje od javnog interesa. Medutim, nisu bili zadovoljni odgovorom - da je pištolj bio legalan, pa su otišli korak dalje i objavili dokumentaciju iz istrage koja zadire u moju najdublju intimu. Ako su vec i to uradili, zašto nisu objavili svih 100 strana, vec samo delove. Nema parafinskih rukavica, rezultata poligrafskog testiranja, izjava sva tri veštaka. Na sajtu MUP-a nema ni dokumenta o završetku istrage, gde piše da je slucaj okoncan, da je u pitanju samoubistvo i da nema elemenata krivicnog dela - istakao je Jankovic.

Prema njegovim recima tako predstavljene delimicne i nepotpune informacije, mogu da izazovu sumnju kod dela javnosti.

 -Ja sam, sa druge strane, doveden u poziciju da svakom svojom izjavom moram da se branim, a nisam nizašta kriv. Treba da se pravdam zašto su na mojim rukama pronadene cestice nitrata. Nisam bio u stanu kada je moj prijatelj pocinio samoubistvo, ušao sam 15 minuta kasnije. Držao sam mu glavu i zato su cestice na mojim rukama. Istraga je gotova, slucaj zatvoren, a ja 20 godina kasnije moram da ponavljam istu, bolnu pricu - naveo je Jankovic.

Na pitanje da li ce reagovati, rekao je da ce poverenik za informacije od javnog znacaja postaviti pitanja MUP-u.

 -Pitace zašto nisu objavili kompletnu dokumentaciju o pištolju i zašto su objavili delove iz istrage, koje im niko nije tražio. Pitace i zašto nisu u potpunosti objavili dokumentaciju iz istrage, kad su vec to ucinili selektivno. Ja necu reagovati - dodao je Jankovic.

Upitan da li misli da je cilj novinskih natpisa i aktera cele afere da se povucete sa mesta ombudsmana odgovorio je sa “apsolutno”.

 -Kada vec ne mogu da me smene, jer nemaju zbog cega, pribegavaju drugim metodama. Žele da podlegnem pritisku, da kažem "šta mi sve ovo treba.." i povucem se. Ali necu. Izguracu ovo do kraja. Navikao sam na pritiske. Pomirio sam se s tim da sve to ovako mora - zakljucio je Jankovic.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |