среда, 29. април 2015.

Na zaštitnika barutom iz naftalina

 Šabic nemocan pred oružjem protivnika

Ova dogadanja izvucena iz naftalina još više cude, ako se zna da je zaštinik gradana cak dva puta pre izbora na funkciju, od cega drugi put tokom mandata sadašnje vlasti, prošao sve bezbednosne i druge provere.

Sve to namece i pitanje može li i ko da zaštiti zaštitnika od medijskih i politickih napada, osim gradana koji su Jankovicu do juce popodne peticijom sa skoro 3.000 potpisa dali podršku. Pokušaj poverenika za informacije Rodoljuba Šabica da sasece medijske spinove zahtevom da Ministarstvo policije stavi na uvid javnosti dokumenta i sve podatke o pištolju kojim je pre 22 godine Jankovicev drug izvršio samoubistvo, kratko je imao efekta. Svega dan, do jucerašnjih novih udara dela medija u Jankovicev pleksus. Iz državnog vrha oglasio se samo vicepremijer Ivica Dacic, primetivši tek da zaštitnik treba da ima zaštitnika.

Osnov za zaštitu ombudsmana, prema recima Momcila Grubaca, bivšeg predsednika Saveznog ustavnog suda, je u Ustavu, ali kako primecuje ovaj pravni strucnjak, teško je u sadašnjim okolnostima verovati da može da se zaustavi haranga koja je za svaku osudu.

- Ustav je njegova zaštita, jer osnov institucije je sadržan u njemu, pa sve što se dogada poslednjih dana predstavlja povredu Ustava, a ne Saše Jankovica - objašnjava Grubac za "Vesti".

On je ocenio da besomucna kampanja protiv Jankovica, a na osnovu nekih dogadaja iz prošlosti, vreda intimna osecanja njega i njegove porodice, ali i bližnjih coveka koji je izvršio samoubistvo.

- U ovakvoj atmosferi u kojoj se ne drži do Ustava i institucija, politicka haranga ce se verovatno nastaviti, pa dokle stignemo-zakljucio je Grubac.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |