субота, 25. април 2015.

Ilon Mask zamalo "Teslu" prodao "Guglu" 2013.

Americki inovator i milijarder Ilon Mask skoro je prodao svoju kompaniju “Tesla” tehnološkom gigantu “Guglu” 2013. za 11 milijardi dolara, tvrdi Ešli Vens, autor nove knjige o Masku.


 “Tesla” je pre dve godine bila mlada kompanija, koja se borila sa gubicima u prodaji i izgledalo je kao da nece napredovati, piše “Biznis insajder”.



Pocetkom marta 2014. Mask je kontaktirao šefa “Gugl” Larija Pejdža, tvrde dva anonimna izvora upoznata sa razgovorima. Do tada je toliko klijenata odložilo narudžbe da je Mask u tišini ugasio fabriku “Tesle”.



Mask je predložio “Guglu” da odmah kupi “Teslu” – za oko šest milijardi, plus još pet u ime ulaganja za širenje fabrike. Takode je tražio garancije da “Gugl” nece razbiti ili ugasiti njegovu kompaniju pre nego što proizvede trecu generaciju elektricnih automobila. Insistirao je da mu Pejdž da da on vodi “Teslu” u okviru “Gugla” osam godina, navodi “Biznis insajder”.



Pejdž je u nacelu prihvatio dogovor, medutim do potpisa nikad nije došlo jer su se on i Mask sukobili oko detalja ugovora. Dok su pregovori bili u toku, “Tesla” je pocela da prodaje dovoljno automobila da ostvari profit i postala dovoljno stabilna da radi samostalno.



Danas “Tesla” vredi 26 milijardi dolara, ukazuje “Biznis insajder”.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |