петак, 22. мај 2015.

Srbe u Klini čuvaju policajci Srbi

 Srpski pripadnici KPS trebalo bi da uvedu red i mir u opštinu Klina

Odluka komande Kosovske policijske službe da na podrucje Kline uputi Srbe policajce usledila je posle niza napada na uglavnom stare i iznemogle Srbe povratnike u selima Drsnik, Klinavac i u urbanom delu Kline.

- Prihvacen je predlog ministara za zajednice i povratak i lokalnu administraciju Dalibora Jevtica i Ljubomira Marica da se o bezbednosti Srba povratnika na podrucju Kline staraju pripadnici Kosovske policijske službe iz srpske zajednice - kažu u KPS, navodeci da je jutros u Klinu iz Gracanice upucena patrola koju cine dvojica Srba policajaca.

Patrole ce se smenjivati na 15 dana, ali je planirano da ubrzo na teritoriju Kline bude rasporeden veci broj Srba, s obzirom na to da do sada u Policijskoj stanici u Klini nema zaposlenih i rasporedenih pripadnika srpske zajednice.

O merama za uspostavljanje pune bezbednosti preostalih 250 Srba na teritoriji opštine Klina naknadno ce odlucivati meduministarska komisija vlade samoproklamovanog Kosova, koja je prošle nedelje formirana na zahtev Srba ministara.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |