субота, 23. мај 2015.

Da li je kosovska vlada mogla da spreči napad u Kumanovu?

 Kosovski zvanicnici mogli da sprece katastrofu u Kumanovu?

U tekstu pod naslovom "Vlada ignorisala izveštaj koji je mogao da spreci ubistva u Kumanovu", navodi se da je kosovska tajna služba svoj izveštaj, koji je govorio o mogucnosti ukljucenja stanovnika Kosova u oružane incidente u Makedoniji, uputila premijeru Isi Mustafi i predsednici Atifete Jahjagi.

Oni ga, medutim - zbog problema u komunikaciji - nisu prosledili ministru unutrašnjih poslova Skenderu Hiseniju, piše "Koha Ditore".

List prenosi da su postojanje tog problema konstatovali poslanici na sednici skupštinskog odbora za unutrašnje poslove i bezbednost.

Oni su cak ocenili da je, da je taj problem bio otklonjen, mogao da se spreci incident u Kumanovu.        

Moglo je da se spreci ubistvo devet gradana Kosova u Kumanovu, u slucaju da je o njihovim sumnjivim aktivnostima premijer Mustafa prosledio informacije koje mu je na raspolaganju stavila tajna služba, ocenili su poslanici kosovskog parlamenta.

Odgovarajuci na pitanja poslanika pred skupštinskim odborom, ministar Hiseni je pokušao da opravda premijera zato što mu nije prosledio izveštaj tajne službe.

U kabinetu premijera su odbili da objasne zašto dobijenu informaciju o tome nisu podelili sa ministrom unutrašnjih poslova.

Defekte u komunikaciji izmedu premijera i ministra policije obelodalnila je poslanica Pokreta "Samoopredeljenje" Aida Derguti, koja je na sednici pitala kako je moguce da je tajna služba prosledila informaciju Mustafi, ali i Jahjagi, dok Hiseni tvrdi da je o pretresu kuca kosovskih Albanaca ubijenih u Kumanovu cuo iz medija.

Hiseni je kazao da je o pretresu kuca cuo iz medija i da on kao ministar nije upoznat kako je došlo do toga.

S druge strane predsednik skupštinskog odbora za kontrolu tajnih službi poslanik Daut Haradinaj, upitao je Hisenija i direktora policije Špenda Madžunija "kako je moguce da se pretresu kuce ljudi za koje se još ne zna da li su mrtvi, jer Makedonija i dalje nije dala spisak mrtvih niti informacije o njima".

Na to su ministar i direktor policije Kosova kratko rekli da "ne znaju i nemaju informacije o tome".

Hiseni je, takode, istakao da je u potpunoj diskreciji kosovskog premijera i presednice da odluce koje informacije ce podeliti sa njim.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |