субота, 23. мај 2015.

MALO TRUDA UVEK DAJE REZULTATE: Uz ove vežbe do savršeno ravnog i zategnutog stomaka

Odlucili ste da se do leta malo dovedete u red i poceli ste da radite trbušnjake za stomak? Potpuno pogrešno.


Ljudi najcešce odlaze u teretanu i od trenera traže vežbe za stomak ne bi li s njega skinuli salo.


- Salo je deponovana energija koja se troši fizickom angažovanošcu velikih mišicnih partija, a ne besomucnim radenjem trbušnjaka. Mišici trbušnog zida su mali i možete da ih razvijete, ali ce vizuelno ostati neprimetni jer cete preko njih i dalje imati masno tkivo - objašnjava personalni trener Zoran Pantic i savetuje upražnjavanje aktivnosti koje angažuju mišice nogu, leda i grudi i predlaže nekoliko vežbi upravo za ove grupe mišica.


- Koristicete težinu koja ce u tom trenutku biti adekvatna za vas. Ni prelaka ni preteška kako biste svih 15 pokreta izveli pravilno. Ako ste pocetnik, prve treninge izvodite ispod svojih mogucnosti da ne biste dobili jaku upalu, pa cak i temperaturu. Preporucujem i kardiotrening koji cete postici vožnjom bicikla, brzim hodom, laganim džogingom - objašnjava Pantic i napominje da je zagrevanje mišica i zglobova pre vežbanja obavezno.


1. Cucnjevi kojima se tope kilogrami


Stanite u raskorak i polucucanj, ali se ne spuštajte ispod nivoa kolena. Obavezno je da vam leda budu prava, a sve vreme kontrolisano držite teret dok radite cucnjeve. To je jedna od boljih vežbi za kompletan mišicni sistem. Prilikom rada troši se veliki broj kalorija, što pomaže u skidanju kilograma.
 
2. Za savršeno izvajane noge

Sedite na spravu sa spuštenim nogama. Zakacite ih za teret, držite leda pravo, a zatim podižite i spuštajte teg. Kad ga podižete, prste stopala okrecite ka sebi, a kad ga spuštate, opuštajte stopala u prvobitni položaj. Tom vežbom posebno se aktivira prednji deo nogu i kvadriceps.

3. Oblikovanje zadnje lože

Teret koji je oslonjen na butine podiže se u ovom slucaju nogama kao što je prikazano na slici. Vežbom se oblikuju mišici cele regije zadnje lože.
4. Jaka leda - jako telo

S raširenim rukama i pravom kicmom podižite teret koji ce vam aktivirati grupu lednih mišica. Prilikom izvodenja te vežbe neophodno je prilagoditi težinu tereta individualnim karakteristikama vežbaca.

5. Za potporu celoj muskulaturi

Napravite iskorak i teret gurajte od sebe, a zatim ga primicite. Ta vežba je namenjena velikom lednom mišicu, cime se ojacava ceo zadnji deo tela. Neophodno je vežbu uraditi najpre jednom, a zatim i drugom rukom, a pritom odgovarajucoj strani prilagoditi i odgovarajucu nogu pri iskoraku.

6. Za one koji dugo sede

Lezite na spravu u obliku klupe, zakacite noge i zategnite mišice, a onda podižite i spuštajte celo telo. Ta vežba rasteže sve mišice i poželjno je da je rade osobe koje dugo sede i imaju bolove u ledima. Ta vežba korisna je i za jacanje donjih leda.

7. Specijalni trening za grudi

Sedite na spravu sa ispravljenim ledima i prilagodeni teret polako gurajte od sebe, a zatim ga privlacite tako da rade svi mišici. Rec je o specijalnoj vežbi za grudi.   Pratite Sport na Facebooku i Twitteru

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |