субота, 23. мај 2015.

Đurić: Pričali smo o telefoniji, postignut napredak

 Ðuric: Utvrden je redosled poteza, a na sledecem sastanku ce biti utanaceni detalji

- Razgovori su išli dobro o svim pitanjima koja se ne doticu pitanja imovine i statusa Kosova, a nešto teže kad god bi se pokrenule te teme - rekao je Ðuric novinarima posle razgovora sa delegacijom Prištine, koju je predvodila potpredsednica kosovske vlade Edita Tahiri.

Ðuric je kazao da treba postici finalni dogovor o osnivanju jedistvene kompanije koja ce pružati usluge kako za fiksnu, tako i za mobilnu telefoniju na severu Kosova, a da dotad mobilnu mrežu na tom podrucju obezbeduju Telekom Srbija, kome ce biti vracena oduzeta oprema.

- Predstoji još jedna runda razgovora dok se ne postigne konacni dogovor, a za to je pre svega potrebno obezbediti nesmetan rad Telekoma - kazao je on.

Sem toga, telefonski razgovori izmedu gradova na Kosovu i gradova u centralnoj Srbiji treba da se naplacuju kao medugradski, a ne medunarodni, i pritom birati medugradski, a ne medunarodni pozivni brojevi, objasnio je on.

Kada je rec o medunarodnom broju za Kosovo, na kome je prištinska strana insistirala, Ðuric je izjavio da je Tahiri zamolila delegaciju Beograda da Srbija od nadležnog medunarodnog tela zatraži pozivni broj za tu geografsku oblast.

- U ovoj fazi mi o tome ne možemo da razgovaramo dok ne dobijemo garancije da ce istovremeno sa tim procesom Telekomu Srbije biti omogucena pokrivenost mobilne telefonije na celoj teritoriji KiM - istakao je on.

Ðuric je kazao da je danas pre svega utvrden redosled poteza, a da ce na sledecem sastanku, koji ce se održati uskoro, biti utanaceni detalji.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |