петак, 22. мај 2015.

Tači: Odbijanje moje posete imaće posledice

 Beograd ce snositi posledice: Hašim Taci

- To ce svakako imati posledie - izjavio je Taci za becki "Prese", ne želeci medutim da kaže kakve bi to posledice mogle biti.

On je, ipak, kazao da nece biti direktnih kontramera srpskim politicarima.

- Ponašanje Srbije prema meni ce poslužiti kao primer kako ne treba da se ophodimo sa našim susedima - dodao je Taci.

On je, istovremeno, izrazio iznenadenje što je zvanicni Beograd bio protiv njegovog dolaska.

- Ministri kosovske vlade su posetili Srbiju, a bili su i visoki predstavnici Srbije na Kosovu, i takve posete više nisu nikakva vest - naglasio je Taci, podsecajuci da je nedavno bila i dvogodišnjica Briselskog sporazuma, te da je u okviru dijaloga stalno bilo susreta visokih predstavnika Beograda i Prištine u Briselu.

- Zašto onda nisu mogli dozvoliti moje putovanje u Beograd? - upitao je on.

Taci kaže da odbijanje obezbedivanja njegovog boravka u Beogradu, "pretnje njemu, kosovskom predstavniku u Beogradu, kao i organizatorima konferencije, pokazuju Srbiju koja je još uvek talac prošlosti i politike koja je vodila najstrašnijim tragedijama i patnjama".

U vezi naloga za hapšenje koji i dalje postoji protiv njega, Taci je ukazao da su se, kada je on raspisan, sudovi više bavili politikom nego pravdom.

Taci je 11. jula 1997. osuden u odsustvu pred Okružnim sudom u Prištini na 10 godina zatvora, a presudu je 12. marta 1999. godine potvrdio Vrhovni sud Srbije.

Oficir za vezu Beograda i Prištine Dejan Pavicevic odgovorio je 20. aprila na zahtev prištinskih vlasti da Taci 24. aprila poseti Beograd, obavestivši da protiv njega postoji pravnosnažna sudska presuda i da bi bio izveden pred nadležni sud. 

Tacija je u Beograd pozvala nevladina organizacija Omladinski odbor za obrazovanje, kao organizator skupa "Evropske integracije zapadnog Balkana - zajedno možemo bolje" 24. aprila. Oni su, medutim, 20. aprila povukli taj poziv, tvrdeci da su to ucinili pod pritiskom i pretnjama.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |