петак, 22. мај 2015.

Šta zdravlje zuba govori o njegovoj muškosti?

Naucnici sa Tajvana otkrili su povezanost izmedu erektivne disfunkcije i paradentoze, bolesti zubnog mesa.


Istraživanje je dokazalo da je cak 80 odsto ispitanika s erektivnom disfunkcijom imalo i paradentozu, najcešcu bolest usne šupljine posle karijesa.


Kako paradentoza utice na erektivnu disfunkciju? Kod paradentoze zubno meso povlaci se sa zuba stvarajuci duboke “džepice” u kojima se nakupljaju bakterije i šire se na kost koja okružuje zub.


Bolest može rezultirati hronicnom upalom koja može oštetiti muškarcev endotel, tanki sloj celija koji se nalazi u kardiovaskularnom sastavu cija je uloga smanjenje turbulencije protoka krvi, ukljucujuci i deo u penisu.


Posledica toga može biti nepravilan protok krvi, odnosno nemogucnost doživljavanja erekcije. Ukoliko je paradentoza uznapredovala muškarac ce možda trebati da izvadi zub koji je zahvatila upala. Takode, možda ce biti neophodna i operacija zubnog mesa kako bi se smanjili džepici i obnovio deo izgubljene koštane mase.


Ako je bolest otkrivena u ranoj fazi, dovoljno ce biti nekoliko puta ocistiti džepice kod stomatologa. Nakon toga, muškarac bi trebao povratiti svoju seksualnu funkciju (osim ako, naravno, uzrok disfunkcije nije nešto drugo).


Paradentoza se može spreciti cišcenjem kamenca kod stomatologa najmanje svakih šest meseci, pranjem zuba dva minuta dvaput dnevno s pastom koja sadrži fluorid i cišcenjem zubnim koncem jednom dnevno.


(Žena Tv Best)

Pratite Sport na Facebooku i Twitteru

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |