петак, 22. мај 2015.

Oni su spavali s lukom u čarapama samo jednu noć. Evo šta im se dogodilo...

Jeste li i vi bili medu onima kojima su mame i bake snižavale povišenu temperaturu carapama natopljenim u sirce? Ako jeste, verovatno vam ni ideja da stavljate luk u carapu i tako provedete noc nece biti nimalo primamljiva. Ipak, verovatno cete se predomisliti ili barem zamisliti pošto saznate kako ta jednostavna metoda utice na zdravlje.


Stopala i ruke ogledalo su zdravlja. Na njima se prvo primete promene koje upucuju na neke zdravstvene probleme. Kineski lekari izradili su precizne mape refleksnih zona na stopalima i na rukama još pre 5.000 godina. Refleksologija je najprisutnija u istocnjackim kulturama, ali popularna je i u Evropi i Americi. Spojiti refleksologiju s lukom, jednom od najzdravijih namirnica koje nam nudi priroda, cini se kao logican izbor.


Internetom se poput virusa proširio savet da krišku luka stavite na stopalo i navucete carape pa da tako spavate. Poznato nam je vec blagotvorno delovanje luka na naše zdravlje, a na ovaj nacin supstance koje sadrži luk možete "preneti" i bez konzumacije. Ono što može iznenaditi jest to da ce luk ukloniti i spreciti neugodne mirise nogu, i istovremeno utice na procišcavanje krvi. S lukom na stopalu možete da ublažite simptome prehlade, gripa, groznice...


Ne možete ništa izgubiti ako odlucite da proverite ovu metodu, porucuje blogerka Dženifer Tompson koja je odlucila da na stopalima iskusiti delovanje luka na njen organizam i koja se doslovno preko noci "rešila" 90 odsto simptoma alergije. Tvrdi kako je i svom decku dala luk da stavi na stopala, a nakon tako provedene noci razmenili su iskustva. Tompsonova tvrdi da je osetila delovanje vec nakon 20 minuta, u grudnom košu. Osetila je toplinu u glavi i posle desetak minuta pocele su da joj suze oci kao da je upravo sekla luk, a njen decko osetio je ukus luka u ustima. Sve su to pokazatelji da se zaista nešto dogada u organizmu i da su se razliciti sastojci iz luka apsorbovali  u organizam, tvrdi blogerka. Ono što je neverovatno, tvrdi, jest to da se nakon jedne noci s lukom na stopalima rešila kašlja i kijanja od kojeg je, kaže, jedva dolazila do vazduha. Spavanja sa lukom na nogama ponovila je samo još jednom, i tvrdi da se simptomi alergije nisu vratili.


(vecernjilist)

Pratite Sport na Facebooku i Twitteru

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |