недеља, 24. мај 2015.

NAJKRITIKOVANIJI RIJALITI ŠOU IKADA: Poslali su porodicu da proživi Hitlerovu invaziju Češke

Cesi su upravo lansirali možda najcudniji rijaliti šou ikad – retro rijaliti šou koji se zove „Odmor u Protektoratu“. Radi se o emisiji koja se emituje u udarnom terminu jedne ceške televizijske kuce koja prikazuje život jedne porodice u tek okupiranoj nacistickoj Ceškoj. 


Ovo vam možda zvuci komplikovano, ali zapravo uopšte nije. Radi se o vec uhodanom televizijskom konceptu koji podrazumeva život u prošlosti uz što verniji istorijski prikaz odabranog vremena.Prošle godine jedna ceška televizijska kuca organizovala je kasting na koji se prijavilo 400 porodica. Pobedila je jedna sedmeroclana porodica koja se sastoji od jedne bake i jednog dede, oca i majke, a tu je još i njihovo dvoje dece, ali i jedan ludi rodak. Kad su se prijavljivali nisu bili upoznati s tacnim detaljima emisije, znali su samo da ce se na 60 dana vratiti u neko drugo vreme uz naknadu od 35.000 evra. I sve to pred kamerama, naravno.


Kako je Hitler okupirao Poljsku u 21. veku


Kad je prošle godine pocelo snimanje ove cudnovate emisije, svi su ucesnici trebali da se odreknu svojih starih života. Luksus savremenog vremena zamenili su odecom iz tridesetih godina prošlog veka, a ta je odeca ukljucivala cak i donji veš koji se u to vreme nosio. Kad se ova porodica tako otisnula u svoju avanturu nije znala šta ce je cekati na odredištu.
Lokacija na kojoj se snimalo bila je jedno izolovano imanje koje se u tridesetim godinama 20. veka koristilo kao odmorište. I premda je ceo enterijer kuce ureden u istorijsko autenticnom stilu, ova luda ceška porodica najveci šok doživela je kad su shvatili da je jedini dostupni toalet na imanju spoljni poljski WC.
Jedina veza sa spoljašnjim svetom u kuci predstavlja jedan stari radio prijemnik. I upravo je taj radio odigrao veliku ulogu. Putem njega ucesnici su primili saopštenje da je Hitler odlucio da okupira Cešku zbog nedostatka životnog prostora za Nemce. Bio je to trenutak u kom je porodica shvatila da je 15.3.1939. i da krece njihov pakao.


Šta o svemu tome misli produkcija


„Želimo da pokažemo kako se jedna savremena porodica snalazi u nekom drugom vremenu koje zahteva i potpuno drugacije sposobnosti od našeg“, rekla je Lenka Polakova, kreativna producentkinja emisije. Smestiti šou u vreme nacionalsocijalizma takode nije bila nikakva slucajnost. Cilj emisije nije samo da zabavi gledaoce, nego i da mu sasvim drugaciji cas istorije.
Podrucje u kom se šou snima za vreme II. svetskog rata bilo je ratna zona. Upravo su se tu cesi borili protiv nemackih trupa koje su šikanirale lokalno stanovništvo, a u susednom selu cak je bilo i sedište ozloglašenog Gestapa. Kljucne istorijske scene produkcija je ipak odlucila da prepusti profesionalnim glumcima.


Premda se televizijska kuca nadala da ce joj ova emisija osigurati rekordnu gledanost, kritike pljušte sa svih strana. Nemci im prebacuju loš nemacki, Cesi se bune da ova emisija nema nikakvih veza sa stvarnošcu zbog previsoke filmiziranosti celog koncepta, a jedini koji se svemu ovome raduju na kraju krajeva su ljudi koji ce za 8 emisija primiti dobar honorar.


(Telegram.hr)

Pratite Sport na Facebooku i Twitteru

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |