недеља, 24. мај 2015.

Kako se hakuje Fejsbuk nalog?

 Nimalo jednostavan, ali ni jeftin posao, ako se odlucite za unajmljivanje hakera

Da bi se zaista hakovao neciji Fejsbuk nalog potrebna je jedna od ove tri stvari:

- Da neko ima slabu lozinku

- Da jednostavno pitate (u zavijenoj formi, naravno) da vam je vlasnik naloga otkrije i

- Da unajmite hakera da "provali" u nalog.

Prva solucija omogucava da, zapravo, korišcenjem "key generator" programa nasumicno otkrijete neciju lozinku, jer je ona predvidljiva i laka.

Slicno je i sa "key loggerima" koji se postavljaju na nalog žrtve, ali to mora biti uradeno direktno na racunaru korisnika koji se hakuje - "key logger" se najcešce rucno ubacuje na racunar.

Drugo rešenje jeste da pomocu lažnih Fejsbuk uzbuna i zahvaljujuci naivnim korisnicima jednostavno saznate koja je lozinka korisnika. Naravno, za to cete morati da se potrudite malo više, napravite novi malver ili iznajmite vec postojeci, koji ce naivnog korisnika navesti da sam otkrije svoje Fejsbuk podatke. U te svrhe se koriste još i “phishing“ i spam mejlovi...

Treca i najskuplja varijanta jeste da iznajmite hakera. Provaljivanje Fejsbuk sigurnosne zaštite je složen, dugotrajan i zahtevan proces, koji mora biti opravdan i retko koji haker ce se iz zabave baviti provaljivanjem u neciji profil.

To morate ili dobro podmazati (u kešu, naravno) ili se mora provaljivati u neki "WOW" profil, poput Kim Kardašijan, od cijih bi fotki ili prepiski bilo koristi i za hakera.

Pravi hakeri se vrlo retko bave ovim stvarima, a i kada se upuste u avanturu provaljivanja u neciji nalog i ako ga otkljucaju dobice "debelu" nagradu od Fejsbuka plus ce biti stavljeni na “Zid Slavnih“ da svi vide da je taj i taj ili ta i ta uspela da provali Fejsbuk. Ako i dalje insistirate na tome da haker radi na "upadu" u neciji profil - spremite makar 2.000 evra (za hakera s manje iskustva).

Kako se koriste "key loggeri", gde se nabavljaju "phishing" i druge "malware" alatke više cete procitati na Quora sajtu, gde su napisana i iskustva korisnika koji su se ovim bavili.

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |