недеља, 24. мај 2015.

MUDRE MISLI: O ženama i ljubavi

Prosecan covek voli više ženu nego ljubav. Kod žena je sasvim obratno: retko kojoj ženi je dovoljan samo covek, i koja ne cezne da bude voljena.

Istina, mnogo se na svetu manje misli o ljubavi nego što izgleda. Ljubav na svetu održavaju samo žene i pesnici. Covek voli ljubav-bol, a žena voli ljubav-radost.

Najlepše oci ima slovenska žena, jer uvek izgledaju zacudene. Ne padaju samo porocne i pokvarene, nego cesto i savršeno ciste, i po prirodi verne. Žena pada iz raznih uzroka; iz ljubavi, iz dosade, iz strasti fizicke, iz sujete, iz slabosti volje, iz interesa materijalnog, iz romantike, iz osvete.

Žene pocinju da budu duboko milosrdne tek kad su i same duboko nesrecne, u sreci su bezdušne i pustoglave, sasvim obratno od coveka koji je dobar samo kad je srecan. Kod žena je urodeno da vara i na malo i na veliko, svesno i nesvesno, namerno i nenamerno, a vrlo cesto i bez ikakve zle namere, ipak sasvim cesto iz najbolje namere u najviše slucajeva, samo da bi se vecma dopala. Ali jedna žena samo vredi koliko voli, a ona vara i kad najvecma voli.


Jovan Ducic – Blago cara Radovana

Pratite Sport na Facebooku i Twitteru

0 comments:

Постави коментар

adf 300x250

Архива чланака

facebook like

Socijalni STANOVI U NISU NIJE CENA OD 350 EURA POGLEDAJTE

Postovani mozda je za vas like stranice mala stvar, ali nama puno znaci HVALA!!!!

facbook like

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes |